Çizgi ihlallerine ceza

Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Zabıta ekipleri, görme engellilerin kullandığı sarı çizgiler üzerine park yapan araçlara cezai işlem uygulamaya başladı.Milas’ta yaşayan görme engellilerin yön bulmada kullanıldığı...

Çizgi ihlallerine ceza

Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Zabıta ekipleri, görme engellilerin kullandığı sarı çizgiler üzerine park yapan araçlara cezai işlem uygulamaya başladı.

Milas’ta yaşayan görme engellilerin yön bulmada kullanıldığı sarı çizgili kılavuz yollara bırakılan araçlar engellilerin tepkisine neden olmuştu. 57 yaşındaki görme engelli Hasan Ali İnan’ın sarı çizgi ihlali nedeniyle yaşadığı zorluklar gündeme geldikten sonra yetkililer gerekeni yapmaya başladı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Zabıta ekiplerinin başlattığı uygulama ile sarı çizgi ihlallerine ‘Dur’ denildi. Ekipler, sarı çizgili yollar üzerine park yaparak görme engellilerin yaşamını güçleştiren araç sahiplerine cezai işlem uyguladı. Kaldırımlara park eden birçok araç sahibinin de sözlü şekilde uyarıldığı uygulamada, bazı vatandaşların sarı çizgilerin ne anlama geldiğini bilmediği gözlendi.

Vatandaşları konuyla ilgili bilinçlendirecek çalışmalar yapılmasını görme engelliler; “Ayak tabanıyla algılanan sarı çizgili kılavuz yolların güvenilirliği ve işlevselliği yeniden gündeme alınsın istiyoruz. Çünkü bu yolların bazıları elektrik trafoları ve telefon santrallerinin hemen yanından geçiyor ya da bu yol bir elektrik trafosu, telefon santraliyle bitiyor” diyerek yerel yöneticilere ve yetkililere seslendi.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.