Çıntarlı pizza yaptılar

Ege Bölgesinde özellikle de kış aylarında yetişen ve yöre halkı tarafından tüketimi tercih edilen  çıntarın birçok yemeği biliniyordu ancak ilk defa çıntarlı pizza yapıldı.Marmaris ilçesinin İçmeler mahallesinde pizza...

Çıntarlı pizza yaptılar

Ege Bölgesinde özellikle de kış aylarında yetişen ve yöre halkı tarafından tüketimi tercih edilen  çıntarın birçok yemeği biliniyordu ancak ilk defa çıntarlı pizza yapıldı.

Marmaris ilçesinin İçmeler mahallesinde pizza restoran işiyle uğraşan ve kendi markasını yaratan Ali Demirtaş, dağlardan topladığı çıntarla pizza yaptı. Topladığı çıntarlardan yaptığı pizzaları işletmesinde müşterilerine sunan Ali Demirtaş şunları söyledi; “ Mevsim çıntar mevsim.  Ben de hafta sonları fırsat buldukça arkadaşlarla birlikte çıntara gidiyoruz. Bu yıl yağmur bol olduğundan çıntar bolluğu yaşanıyor. Biz de işletme olarak bunu değerlendirdik ortaya muhteşem bir lezzet ortaya çıktı. Çıntar deyip geçmemeli. Çıntarın birçok faydası olduğu biliniyor. Demir açısından oldukça zengin olması nedeniyle kansızlık tedavisinde kullanılması tavsiye ediliyor. Ayrıca kalp ve damar hastalıklarında etkili olan folik asitçe de zengin içeriğe sahiptir. Çıntarın bazı türlerinde bağışıklık sistemini arttıran kimyasal bileşikler mevcut. Yağ içermediği için protein değeri yüksektir ve rejim yemeği olarak da tavsiye edilir. Pizza Timo işletmesi olarak bizde Marmaris’in mis kokulu çam ormanlarından kendi ellerimizle topladığımız bölgemize has doğal bir ürün olan çıntarı pizzayla buluşturduk ortaya enfes bir lezzet çıktı. Bu eşsiz lezzeti tatmaya tüm müşterilerimizi bekliyoruz.”

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.