Çıntar yavruladı!

Sonbahar aylarında Muğla ve ilçelerinde çamlık alanlarda doğal olarak yetişen ve yerel halkın Çıntar adını verdiği mantarda bu yıl bolluk yaşanıyor. Kozağaç köyünde yaşayan Şefika Koç adlı vatandaşın bulduğu büyük...

Çıntar yavruladı!

Sonbahar aylarında Muğla ve ilçelerinde çamlık alanlarda doğal olarak yetişen ve yerel halkın Çıntar adını verdiği mantarda bu yıl bolluk yaşanıyor. Kozağaç köyünde yaşayan Şefika Koç adlı vatandaşın bulduğu büyük çıntarın üzerinde yetişen diğer küçük çıntar ise büyük şaşkınlık yaratırken görenler, “Çıntar yavrulamış” demekten kendilerini alamadılar.

Haber Merkezi

Muğla ve çevresinde sonbahar aylarında çamlık alanlarda doğal olarak yetişen ve yerel halkın Çıntar dediği mantar da bu yıl iklim koşullarının da uygun gitmesinin tesiri ile bolluk yaşanıyor. Özellikle iç kesimdeki köylüler bu mevsimde ormandan topladıkları çıntarları pazarlarda satarak aile ekonomilerine küçük de olsa katkıda bulunuyor. Zaman zaman 10 TL’ye katar çıkan çıntarın kilosu bu yol bolluk yaşanmasından dolayı 4-5 TL’den satılıyor.

Köylüler tarafından pazara indirilerek satışa sunulan çıntar yöre insanının da çok sevdiği ve bu aylarda sıkça tükettiği bir besin türü. Vatandaşlar çıntarı farklı yöntemlerle pişirerek tüketiyor.

Kozağaç köyünde oturan Şefika Koç adlı vatandaşın bulduğu çıntar ise ilgiyi daha da arttırdı. Büyük mantarın üzerinde yetişen küçük çıntar görenlerde büyük şaşkınlık ve ilgi uyandırdı. Bu ilginç çıntarı bulan Şefika Koç, “Bütün bu yöredeki insanlar gibi ben de çıntar toplarım ve severim. Ama bu bulduğum çıntarı gibi çıntarı ilk defa gördüm ve ben de çok şaşırdım.Çıntarın üzerinde küçük bir çıntar daha üremiş.” Dedi.

Şefika Koç’ın bulduğu çıntarı gören diğer vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemezken, “Çıntar yavrulamış” demekten kendilerini alamadılar.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.