Cinsel istismara 19 yıl

Görev yaptığı okuldaki bir kız öğrenciyi ilçe merkezine sınav için gittiği sırada aldatarak evine götürdükten sonra tecavüz eden öğretmen çıkarıldığı mahkemece 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarpıtırıldı.İddiaya göre,...

Cinsel istismara 19 yıl

Görev yaptığı okuldaki bir kız öğrenciyi ilçe merkezine sınav için gittiği sırada aldatarak evine götürdükten sonra tecavüz eden öğretmen çıkarıldığı mahkemece 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarpıtırıldı.

İddiaya göre, 2 yıl önce Fethiye’nin Seki Beldesi’ne bağlı Bekçiler Köyü Şehit Komando Er Fedai Kebiz İlköğretim Okulu’nda 14 yıllık öğretmen olan İbrahim Ç.(42), aynı okulda öğrencisi olan E.A.’yı (11) 6. sınıftayken burs sınavı için Fethiye merkezine geldiğinde karşıladı. E.A.’yı evine götürüp, kimsenin bulunmadığı sırada zorla ilişkiye girdi. Mağdure ertesi gün sınava girdikten sonra Bekçiler köyüne döndü fakat korkudan olayı kimseye anlatmadı. Mağdure 7. sınıfa geçtiğinde öğretmen İbrahim Ç., mağdurenin ailesine kızlarının çok zeki olduğunu, Fethiye’de daha iyi bir eğitim aldırabileceğini söyleyip anne ve babasını ikna etti. E.A.’yı anne ve babasının yanına yerleştiren İbrahim Ç., mağdureyle birkaç kez daha ilişkiye girip, cep telefonuyla kaydetti. İbrahim Ç.’nin eşi M.Ç. (34), eşinin telefonundaki görüntüleri görünce jandarma ve polise giderek şikayetçi oldu. Nitelikli cinsel istismar ve cinsel taciz suçundan adliyeye gönderilen İbrahim.Ç., 23 Kasım 2010 tarihinde tutuklandı.

Şüpheli  duruşmalarda suçlamayı kabul etmezken görüntülerin montaj olduğunu ileri sürdü. Çekilen fotoğraf ve görüntüler ile eldeki CD’nin Ankara Jandarma Genel Komutanlığı’na gönderilerek uzmanlar tarafından incelenmesi sonucu fotoğraflardaki şahsın görüntüdeki aynı şahıs olduğu belirlendi.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaklaşık 2 yıl süren mahkemenin karar duruşmasında tutuklu öğretmen İbrahim Ç.  son sözünde, “Mağdurenin okuması için elimden geleni yaptım. Kendisini dershaneye yazdırdım. Kendisine sürekli yardımcı oldum. Mağdureyi sevdiğim için birlikte oldum. Kötü bir amacım da yoktu. Annesi de durumu bilmektedir. Kötü niyeti bir insan değilim. Sapık da değilim. Eşimi aldatmak gibi niyetim yoktu. Ailevi sebeplerden bu olay oldu. Bu olay nedeniyle de pişmanım” dedi.

Mağdurenin annesi S.A., “Sanığın cezalandırmasını istiyorum” derken, mahkeme öğretmen İbrahim Ç.’yi nitelikli cinsel istismar suçundan 23 yıl hapis cezasına çaptırdı. İbrahim Ç.’nin duruşmadaki hal ve tavırları nedeniyle bu ceza 19 yıl 2 ay hapis cezası olarak açıklandı.

Mahkeme, öğretmen İbrahim Ç.’nin, eşi M.Ç.’yi de bıçakla tehdit etmesi nedeniyle de 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verildi. Öğretmen İbrahim Ç.’nin avukatı aracılıyla kararı temyiz edeceği de ileri sürüldü.

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.