CİNAYETLERE REKOR CEZA

Fethiye Ağız Ceza Mahkemesi, 2011 yılında 2 kamyoncu ile bir çobanı öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 2 zanlıya 75 yıl hapis cezası verdi.Fethiye'de, 2011 yılında iki kamyoncu ve bir çobanı öldürdükleri iddiasıyla yargılanan...

CİNAYETLERE REKOR CEZA

Fethiye Ağız Ceza Mahkemesi, 2011 yılında 2 kamyoncu ile bir çobanı öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 2 zanlıya 75 yıl hapis cezası verdi.

Fethiye'de, 2011 yılında iki kamyoncu ve bir çobanı öldürdükleri iddiasıyla yargılanan iki zanlı, toplam 75 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Fethiye'de, 12 Ağustos 2011 tarihinde kamyonuyla yük taşıyan Mustafa Borazan (48), 9 Ekim 2011'de Isparta'dan Fethiye'ye kamyonuyla yük getiren Osman Sevinç (41) ve 30 Kasım 2011'de Sahil Ceylan köyünde çobanlık yapan Hüseyin Orpak'ı (56) av tüfeğiyle ateş ettikten sonra evinde yakarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan İsmail Y. ile arkadaşı Salim O., Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanıklar İsmail Y. ve Salim O’nun yanı sıra tutuksuz sanıklar Mehmet Ç. ve Yıldırım K katıldı. Ölen kişilerin yakınları Bilal Herek, Esma Borazan Hatice Orpak, Ümmü Gülsüm Orpak, Emine Çardak, Adem Orpak ve avukatları da duruşmaya katıldı.

Salondan çıkarıldı

İddia makamının mütalaasının ardından tutuklu sanık İsmail Y., bu mütalaaya karşı yazılı beyanda bulunacağını belirtince mahkemenin intizamını bozduğu gerekçesiyle hakim tarafından uyarıldı. İsmail Y., yazılı savunmasını içeren dilekçesini verdi. Hükmün tefhim edilmesini istemeyen ve salondan ayrılmayı talep eden İsmail Y., önceki celselerde mahkemenin huzurunu bozucu hareketleri de değerlendirerek oy birliğiyle salondan çıkarıldı.

Öldürülen şoförler ile çobanın yakınları, mütalaaya katıldıklarını belirterek sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Tutuklu sanık Salim O., yargılama süresinde tüm gerçekleri birer birer anlattığını, cinayetleri İsmail Y. ile birlikte işlediklerini, Hüseyin Orpak cinayetini de maktülün damadı Mehmet Ç’nin azmettirdiğini belirterek, “Mehmet Ç hakkında beraat yönünde mütelaa verilmiş olmasına şaşırdım. Özü itibariyle ayrıntılı olarak doğruyu söyledim. İsmail’e ve diğer sanıklara iftira atmadım” dedi.

Tutuksuz yargılanan sanıklar Mehmet Ç. ve Yıldırım K da suçsuz olduklarını söyleyerek beraatlarını istedi.

Kararı soğukkanlılıkla dinlediler

Hakim Sefa Şişman başkanlığındaki Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi heyeti; sanık İsmail Y’i kamyon şoförü Osman Sevinç, kamyon şoförü Mustafa Borazan ve çoban Hüseyin Orpak’ı kasten öldürmek, suçu ve delilleri gizlemek nedeniyle 3 kez ağırlaştırılmış müebbed ve yağma suçları nedeniyle toplam 43 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Tutuklu sanık Salim O da, kamyon şoförleri Osman Sevinç ve Mustafa Borazan ile Hüseyin Orpak’ı kasten öldürmek, suçu ve delilleri gizlemek nedeni ile önce 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırırken; bu ceza sanığın ikrarı ve duruşmadaki hal ve tavrı lehine takdiri indirim nedeniyle 3 kez müebbet hapis cezasına indirildi. Salim O, ayrıca yağma suçları nedeniyle toplam 32 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar Mehmet Ç. ve Yıldırım K’nın da beraatlerine karar verdi.

Maktül yakınları verilen kararları olumlu karşıladıklarını belirterek, “Adalet yerini buldu” diye konuştular.

Bu haber toplam 116 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.