Çin, Marmaris’de protesto edildi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Doğu Türkistan da yaşanan olaylar da Çin'in Türklere karşı uyguladığı soykırım Gökbayrak Dergisi Marmaris Temsilcisi Ahmet Yılmaz, Mahmut Nacar, Halil Ergüven, Mustafa Çakır, Muhammed Yıldız'ın...

Çin, Marmaris’de protesto edildi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Doğu Türkistan da yaşanan olaylar da Çin'in Türklere karşı uyguladığı soykırım Gökbayrak Dergisi Marmaris Temsilcisi Ahmet Yılmaz, Mahmut Nacar, Halil Ergüven, Mustafa Çakır, Muhammed Yıldız'ın da aralarında bulunduğu bir grup tarafından protesto etti. Grup adına bir basın açıklaması yapan Ahmet Yılmaz Marmaris belediye başkanını yapmış olduğu Çin Anıtı ve Çin Parkı nedeniyle eleştirdi.

Yılmaz burada yaptığı açıklamada şu görüş ve düşüncelere yer verdi:

“Senelerdir devam eden Çin zulmü, geçtiğimiz günlerde yine hortlamış ve 26 Haziran’da Turfan’da başlamış, Hoten ve Urumçi’ye de sıçramıştır.

Sadece dünya değil, ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti de bu vahşeti yıllardır olduğu gibi bu gün de seyretmekle kalmaktadır.

İnsanlık tarihinin yüz karası sayılabilecek olan olayların dünya tarafından seyredilmesinin altında yatan gerçek, Çin’in ekonomik potansiyeli ve nüfusuyla alakalıdır. Günümüzün insanlığı hangi dinden ve milletten olursa olsun maalesef kapitalist düşünce ile hareket ediyor. İşine geldiği yerde insan hakları diyor, işine geldiği yerde 3 maymunu oynuyor. Çin’in yaptığı katliam ve asimile politikalarına birkaç milyon dolarlık menfaat için herkes susuyor. Asıl acı olan ve bizi can evimizden vuran ise Türk ve Müslümanların da kapitalist düşünceye sahip olanlarla aynı safta yer tutması.

Doğu Türkistan Türkleri keyfi bir şekilde öldürülürken, elinde silahı olmayan bu insanlara karşı tank ve ağır silahlar kullanılırken, insanlar kendilerine yapılan haksızlıkları protesto etmek için sokaklara inerken karşılarında tam teşekküllü askerleri buluyor ve keyfi olarak öldürülüyor. Dünya tarihinde ender görülen bu duruma karşı bu güne kadar Birleşmiş milletler ve Avrupa birliği gibi teşkilatlar ses çıkarmıyor, çıkaramıyor. Hele hele Müslüman ülkeleri ile başta Türkiye olmak üzere Türk Cumhuriyetlerinin sessiz kalması kahredici bir durumdur.

Bu zulmü gerçekleştiren Kızıl Çin’i de, ona çanak tutanları da, ticari kaygılardan dolayı ses çıkarmayanları da kınıyoruz.

Bu kapitalist zihniyet öylesine korkutucu ki, Marmaris’i bile korkuttu. Bütün bu zulümler olurken, güya özgürlükçü CHP’nin Marmaris Belediyesi, bırakın bu zulümleri lanetlemeyi, şehrin göbeğine Çin parkı yapmış, anıt dikmiştir. CHP'li Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar geçmişte ve bugün yaşananlara gözlerini kapatıp kulaklarını tıkayıp elinde Müslüman Türk'ün kanı olan katil Çinlilere anıt ve park açılışı yapabiliyor.

Amaç insanlık onuru değil, Çinli turistlerden 3 kuruş kazanmak. Böyle bir zihniyeti de kınıyoruz. Bu park ve anıt,  Uygur Türk'ü kardeşlerimizin kalbine saplanan hançerdir.

Marmaris belediye başkanı Ali Acar o UCUBE anıt ve park orada kaldığı sürece 35 milyonluk Müslüman Türk’ün tepkisi üzerinizde olacaktır. Sakın Atatürk’ün partisiyiz diye övünmeyin siz daha Doğu Türkistan’ın Türkiye ile arasındaki tarihi bağları bile bilmiyorsunuz. Eğer bilseydiniz insan eti yiyen katil Çinlilere ucube  anıt ve park yapmazdınız. Saman iskelesinde bulunan Türkmenistan parkının tabelası hala yok neden? “

Bu haber toplam 128 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.