Çin Graniti radyasyon yayıyor

Muğla Mermerciler Odası Başkanı Abdullah Koçar, granitin sağlıklı olmadığı için Avrupa ve Amerika da dış mekanlarda kullanıldığını Türkiye’de ise tam tersi iç mekanlarda kullanıldığını söyledi. Koçar; “ Granit...

Çin Graniti radyasyon yayıyor

Muğla Mermerciler Odası Başkanı Abdullah Koçar, granitin sağlıklı olmadığı için Avrupa ve Amerika da dış mekanlarda kullanıldığını Türkiye’de ise tam tersi iç mekanlarda kullanıldığını söyledi. Koçar; “ Granit radyasyon yayıyor, vatandaşın bu konuda bilinçlenmesi gerekiyor” dedi.

Hem ucuz hem de görüntüsünün güzel olması nedeniyle vatandaşlar tarafından iç mekanlarda tercih edilen Çin granitinin insan sağlığını olumsuz etkilediği ve radyasyon yaydığı ileri sürüldü.

Vatandaşın bu konuda bilinçli olması gerektiğini vurgulayan Muğla Mermerciler Odası Başkanı Abdullah Koçar; ”Son 20 yıldan bu yana ülkemizde ciddi manada Çin’den granit girişi var. Granit sağlıklı değil. İyi göründüğü için insanlar evlerine granit yaptırıyor. Çin’den de geldiği için ucuzda oluyor. Mermercilerin asıl para kazandığı mutfak tezgahlarıdır. Çünkü büyük ölçüde mermer kullanırlar. Son 10 yıldan bu yana tezgah satışlarımız düştü.  Sebebi Çin graniti daha ekonomik ve güzel k. İçinde kesinlikle radyoaktif var. Radyasyon yayıyor. Radyasyon ölçen bir cihazı koyun üzerine cihaz ötmeye başlar. Avrupa ve Amerika da granit dış cephelerde kullanılır. Ev içerisinde kesinlikle granit kullanmazlar. Biz tam tersine mutfağımıza tezgah yaptırıyoruz. Tezgah üzerine koyduğumuz yiyecekleri sonra yiyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.