Ciğerlerimiz yandı

Hafta sonu Bodrum, Dalaman, Fethiye ve Marmaris ilçelerinde meydana gelen orman yangınları havanın rüzgarlı olması nedeniyle de güçlükle kontrol altına alınabildi. Yangınlara Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler havadan...

Ciğerlerimiz yandı

Hafta sonu Bodrum, Dalaman, Fethiye ve Marmaris ilçelerinde meydana gelen orman yangınları havanın rüzgarlı olması nedeniyle de güçlükle kontrol altına alınabildi. Yangınlara Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler havadan ve karadan müdahale ederken, belediyelere ait araçlar, AKUT ekipleri ve özel kuruluşların iş makineleri de söndürme çalışmaları için adeta seferber oldu.

Alevler 3 beldeyi sardı

Ortakent beldesinde bulunan Aquapark yakınlarında makilik bir alanda çıkan yangın rüzgarında etkisi ile hızla büyüyerek Konacık Beldesi ve Bitez beldesini sardı. Havanın kararması ile havadan yapılamayan yangına karadan müdahale devam etti. Rüzgarın etkisi ile büyüyen yangına 200 işçi,14 arazöz ve çok sayıda itfaiye ekibi söndürme çalışmalarına katıldı. Akut ekipleri de yerleşim yerlerini tehdit eden yangın bölgelerine giderek söndürme çalışmaları yaptı.

Alevler Üniversiteye dayandı

Ortakent beldesinde başlayan yangın gece Bitez, Konaçığı yaktıktan sonra Su Ürünleri Fakültesi binasına kadar dayandı. İtfaiye ekipleri alevlerin üniversiteye sıçramaması için itfaiye araçlarından duvar ördü. Bitez’deki tepeden aşağıya inen alevler yeniden Ortakent beldesinde bulunan üniversite duvarlarına yanaştı. İtfaiyenin büyük çabasıyla alevler kontrol altına alındı.Yangında 800 dönüm orman alanı yanarak yok oldu. Söndürme çalışmalarına katılan 1 itfaiye eri ve 1 AKUT gönüllüsü yaralandı.

Evler boşaltıldı

Seydikemer ilçesi Ören köyünde de öğle ve akşam saatlerinde çıkan yangınlar güçlükle kontrol altına alındı. Öğle saatlerinde çıkan yangın kontrol altına alınıp soğutma çalışmaları yapılırken akşam saatlerinde ikinci bir noktada daha yangın çıktı.  Rüzgar söndürme çalışmalarını zorlaştırdı. Yangın yerleşim yerlerine kadar dayanırken tedbir amaçlı olarak 10 ev boşaltıldı.

Dalaman ve Ortaca da yandı

Dalaman ilçesi Akkaya mevkiinde gece saat 01.40 sularında çıkan yangın da kısa sürede büyüyerek Ortaca ilçesine bağlı Çaylı mahallesine kadar dayandı. Sabah saatlerinde 3 uçak ve 9 helikopter de söndürme çalışmalarına katıldı. Bu sayı ilerleyen saatlerde 5 uçak 12 helikoptere çıktı. Söndürme çalışmalarına civar illerden de destek ekipler geldi.

3 bin dönüm ormanın yanarak yok olduğu yangında ayrıca 1 ev tamamen yandı, 5 vatandaş da dumandan zehirlendi.

Öte yandan Marmaris’te çıkan yangın ise büyümeden kısa sürede kontrol altına alınırken 5 dönüm orman alanı yandı. Yangın söndürme çalışmalarını Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım ve diğer yetkililer karadan ve havadan koordine ederken, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer de yangın bölgelerine giderek söndürme çalışmalarını yakından takip etti. Meydana gelen yangınlarda toplam 6 bin 350 dönüm orman yanarak yok oldu.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.