Çiftçiler sertifikalarını aldılar

Fethiye'nin Koru Mahallesinde 32 saatlik Zeytinde Budama konulu eğitime katılan 48 çiftçi sertifika almaya hak kazandı.Fethiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen...

Çiftçiler sertifikalarını aldılar

Fethiye'nin Koru Mahallesinde 32 saatlik Zeytinde Budama konulu eğitime katılan 48 çiftçi sertifika almaya hak kazandı.

Fethiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen kursa kayıt yaptıran 50 üreticiden 48'i kursu başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar. Ziraat Mühendisleri Nevzat Ekiz ve İbrahim Büyüksünetçi tarafından 32 saatlik kursta zeytin, ceviz ve kiraz ağaçları budama işlemleri ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Ziraat Mühendisi Tuncay Yıldız tarafından da kooperatiflerin kurulması, teşkilatlanması ve sorunları hakkında kısa bir bilgi verilirken, slayt gösterileri ile kursiyerlere verilen bilgilendirmenin ardından budama konusunda uygulamalı eğitimde gerçekleştirildi.

Fethiye Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İsmail Cazağ ve Müdür Yardımcıları Ercüment Yarbaşı, Bilim Yörük kurs hakkında bilgiler aktarırlarken , Koru Mahallesi Muhtarı Nurettin Göztepe'de “Doğru bildiğimizi yanlış, yanlış bildiğimiz doğrular hakkında bilgi sahibi olduğumuz kanısındayız. Katkısı olan herkese tüm halkımız adına teşekkür ediyor, bu tarz eğitimlerin devamını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.