Çiftçiler serada eylem yaptılar

Fethiyeli çiftçiler, hastalıklı fide sattıkları ve sorunlarıyla ilgilenmediğini iddia ettikleri firmaya eylem yaptı. Firmanın cezalandırılmasını isteyen çiftçiler, zararlarının karşılanmasını talep etti.25 yıllık örtü...

Çiftçiler serada eylem yaptılar

Fethiyeli çiftçiler, hastalıklı fide sattıkları ve sorunlarıyla ilgilenmediğini iddia ettikleri firmaya eylem yaptı. Firmanın cezalandırılmasını isteyen çiftçiler, zararlarının karşılanmasını talep etti.

25 yıllık örtü altı sebze üreticiliği yapan 50 yaşındaki evli 2 çocuk babası Yımaz Duran, 8 bin adet domates fidanlarının hemen hepsinin hastalığa yakalandığını, bir türlü bu hastalığı önleyemediklerini bu yüzden tek, tek sökerek imha ettiklerini yaklaşık 35-40 Bin TL zararının bulunduğunu söyledi.

Fethiye Kaymakamlığı Tüketici Koruma Kurulu'ndan firmaya karşı harekete geçmesini isteyen Duran, “25 yıldır Örtü altı sebze üreticiliği yaptığını eskiden fideyi kendisinin ürettiğini, ancak geçtiğimiz aralık ayında öneri üzerine 4 Bin adet fide satın aldığını, aşı yapıldığını, fideleri dikip en iyi şekilde bakımını yaptığını 5 Bin 800 TL ödediğini fidelerin aşının ardından hastalandığını söyleyerek Firma ilgililerine 2 Ay boyunca hastalığı ilettim. Bakır at dediler. Her şeyi yaptım. Ziraat mühendisiniz gelsin baksın dedim. Gelmedi. Geçen hafta geldi bunları sök. Başka dik deyince şaşırıp kaldım. Her yıl sezon boyu 15 Bin Tl masraf edip 35-40 Bin TL kazandığımız seradan bu yıl bir kuruş alamayacağız” diye konuştu.

Fethiye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bu konuda dilekçe verdiğini ancak çözüm bulamadığını savunan Duran, Fethiye Kaymakamlığı Tüketici Koruma Kurulu yetkililerinden zararının karşılatılması konusunda girişimde bulunmalarını ve ilgili firmadan davacı olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.