Çiçeklerle karşılandılar

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ni tercih eden yeni öğrenciler Otogar’da Muğla Protokolü tarafından çiçeklerle karşılandılar. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da otogarda öğrenci ve ailelere yardımcı olmak üzere...

Çiçeklerle karşılandılar

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ni tercih eden yeni öğrenciler Otogar’da Muğla Protokolü tarafından çiçeklerle karşılandılar. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da otogarda öğrenci ve ailelere yardımcı olmak üzere üniversite tarafından danışma masası kuruldu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2013-2014 eğitim-öğretim yılının ilk kayıtları başladı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ni kazanan çok sayıda öğrenci kayıt yaptırmak için kente gelmeye başlarken kayıtların ilk gününde Muğla protokolü öğrencileri otogarda çiçeklerle karşıladı. Öğrencilere kayıtlar hakkında bilgi verilirken Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla Belediyesi, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından otogar içinde bilgilendirme ve kayıt yardım masaları kuruldu.

Öğrencileri otogarda Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Osman Gürün, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal karşıladı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin bilgiyle sevginin bütünleştiği bir üniversite olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, “Muğla'nın geleneksel kültür ve adetlerine bağlı olarak sizlerin sıcak bir karşılamayla üniversite hayatına merhaba demenizi istedik. Muğla, kültürüyle, yaşantısıyla bir barış kentidir. Üniversitemizde bilginin sevgiyle bütünleştiği bir üniversite olarak barışın, sevginin ve dostluğun kalesi olmaya devam etmektedir" diye konuştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin kısa zamanda isminden söz ettiren bir üniversite olduğuna değinen Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, “Muğla tam bir üniversite kentidir. Burada büyükşehirlerin gürültüsü yok, emniyet açısından son derece güvenli. Bir bayan öğrenci geçenin kaçında olursa olsun gönül rahatlığı ile istediği bir yere yürüyerek gidebilir. Muğla halkı üniversite öğrencisini kendi evladı gibi görür ve sahip çıkar” dedi.

Muğla Valisi Güvençer, “Sizler bizim bugün için belki bir günlük misafirimizsiniz ama yarından itibaren bizim hanemizden birisisiniz. Artık bu kentin hemşerilerinden birisisiniz ve bizim çocuklarımızsınız. Hep birlikte bugün ilk adımını attığınız uzunca bir yolu birlikte yürüyeceğiz. Sizlerin bugüne kadar yaşadığınız tüm zorlukları yakından biliyoruz. Kentimize hoş geldiniz" diye konuştub.

Konuşmaların ardından Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve protokol üyeleri otobüsler ile gelen öğrenci ve ailelerine karanfil vererek bir süre sohbet etti. Öğrenciler ve ailelerine otogarda kurulan stantlarda bilgi verilirken çay, kek, simit, meyve suyu ve su da ikram edildi. Öğrenci ve ailelere daha sonra otogarda bekleyen üniversite ve emniyete ait otobüsler ile ücretsiz olarak üniversite kampüsüne taşındı.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.