Çiçek:Huzuru bozan karşısında beni bulur

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’nün “Huzur” toplantısında konuşan Vali Amir Çiçek, yetki, rütbe ve üniforma taşıyanların, devletini seven, sayan vatandaşa karşı yetki adı altında kullanılmasına izin vermeyeceklerini...

Çiçek:Huzuru bozan karşısında beni bulur

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’nün “Huzur” toplantısında konuşan Vali Amir Çiçek, yetki, rütbe ve üniforma taşıyanların, devletini seven, sayan vatandaşa karşı yetki adı altında kullanılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, “ Huzuru bozan karşısında beni bulur.” Dedi.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından, mahalle muhtarları, okul müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile ‘Huzur’ toplantısı yapıldı. Emniyet Müdürlüğü salonunda yapılan toplantıya Vali Amir Çiçek, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Emniyet Müdür Yardımcıları ve birim Müdürleri de katıldı.

Muğla Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Emniyet mensupları olarak toplumu ilgilendiren hayatın her alanında var olduklarını belirterek, “Muğla Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaş odaklı hizmeti ön planda tutan bir anlayışa sahibiz. Bu hizmetlerimizi Toplum Destekli Polislik hizmetleri ile yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın güvenlik hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili talep ve isteklerini hassasiyetle inceliyoruz. Okul güvenliklerine çok büyük önem veriyoruz. Toplum destekli polislik hizmetlerimiz ile Üniversite gençliğimiz ile iç içeyiz. Muğla dünyanın en önemli turizm merkezlerinden birisi. Bu bölgede yaşayan ve bu bölgeye gelen misafirlerimizin bizlerden ne istediklerinin farkındayız. Amacımız suç işlenmeden önce tedbiri almak ve bunu da alıyoruz. Suç algısını en az seviyeye çekmekte kararlıyız. İstatistiklere bakıldığında Muğla genelinde mala karşı işlenen suç oranında her geçen yıl düşüş yaşanması bizleri mutlu ediyor. Burada sadece biz Emniyet mensuplarının değil, vatandaşlarımızın da katkısının çok olduğunu belirtmek isterim” dedi.

“Kimsenin gözünün yaşına bakmayız”

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla’nın huzur ve güvenlik açısından bir sorununun bulunmadığını söyledi. Vali Çiçek, “Her şeyimizi vatandaşımız ile paylaşıyoruz. Onlar bize gelemiyor ise, biz onlara gidiyoruz. Vatandaşımız ile paylaşamayacağımız hiçbir konumuz yok. Devlet, vatandaş için vardır. ‘Devlet yaşasın, vatandaş ne olursa olsun’ mantığı ve görev anlayışı içinde değiliz. Tam tersine, ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ mantığı ile hizmet ediyoruz. Yıllar önce tam tersi idi. Önce devlet, sonra millet mantığı artık geride kaldı, o devir kapandı. Bizim sorumluluğumuz vatandaşı mutlu etmek, huzurunu sağlamak. Şunu kabul edemeyiz, ‘Devletin polisinin yetkileri çoktur, o yetkileri vatandaşın aleyhine kullanır’ diyemeyiz. Üniformalar, rütbeler ve yetkiler, vatandaşın devletine bağlı ve saygılı olduğu, memurunu sevdiği sürece o yetkiler kullanılamaz. Kullanan olursa o teşkilattan ayıklanır ve hiçbir zaman gözünün yaşına da bakmayız. İç güvenlik birimlerinde çalışan jandarma ve emniyet mensupları bu anlayış ile çalışacak. Vatandaşın huzurunu bozanlar olur ise, onu da hukuk çerçevesinde önleyici güvenlik hizmetleri ile bertaraf edilecek. Önceliğimiz suç işlenmeden önce önlem almak olmalı. Suç işleyenin de yanına kar kalmamalı. Bunun için de yetkili makamlara delilleri toplayarak yargılamasını sağlamalıyız. Ama ana hedefimiz o kişiyi o suçu işletmemek olmalı. Bu toplantıyı huzur toplantısı değil de ‘buluşma’ ve ‘paylaşma’ toplantısı olarak değerlendirmek istiyorum. Muğla huzurlu bir kenttir. Muğla’nın huzurunu bozacak kim olursa olsun, karşısında bizi, yani devleti bulur. Muğla demokrasiyi en iyi yaşayan iller arasındadır. Muğla’nın mutluluğunu ve huzurunu bozacaklara hep birlikte el ele vererek fırsat vermeyelim. Ben bunları vatandaşımızın sağduyusuna güvenerek ve inanarak söylüyordum” dedi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.