“Çiçek Başlı Kadınlarımız” sergisi açıldı

Fotoğraf sanatçıları Şafak Uçar ve Nayil KabakÕın, Milas'ın İkiztaş yöresinden Çomakdağ köyünden yüzyıllardır devam eden geleneksel giyim kuşam tarzını yaşatmasıyla, başlarına taktıkları çiçeklerle dikkat çeken...

“Çiçek Başlı Kadınlarımız” sergisi açıldı

Fotoğraf sanatçıları Şafak Uçar ve Nayil KabakÕın, Milas'ın İkiztaş yöresinden Çomakdağ köyünden yüzyıllardır devam eden geleneksel giyim kuşam tarzını yaşatmasıyla, başlarına taktıkları çiçeklerle dikkat çeken kadınların fotoğraflarından oluşan "Çiçek Başlı Kadınlarımız" sergisi Ortakent Yahşi Belediyesi hizmet binasında açıldı.

Serginin açılışını Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Ortakent Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Fotoğraf Sanatçıları Şafak Uçar ve Nayil Kabak birlikte yaptı.

Çomakdağ'ındaki kadınların günlük yaşamlarını konu alan 100 fotoğraftan oluşan sergi büyük beğeni topladı. Sergide fotoğraf sanatçısı Şafak Uçar, "Çiçek Başlı Kadınlarımız sergimizin çok özel bir sergi olduğunu düşünüyorum. Bu kadınlar hayatın kendilerinden başladığının farkında olan insanlar. Milas'ın köylerinde çektiğimiz fotoğrafların hiçbiri kurgu değil. Sabahları kalktığında başlarına çiçeklerini takıp doğanın tüm renklerini kendilerinde barındırıyorlar. Bunu güne güzel başlamak için yapıyorlar. Bu kadınlar kendi kültürlerine sahip çıkan dünyadaki ender insanlar" dedi.

Milas’ın Eğridere köyünde doğan Fotoğraf sanatçısı ve Şair Nayil Kabak da, "Köy güzellikleri içinde büyüdüm ve aynı bölgede yaşıyorum. Yöremin kültür değerlerinin fotoğraflarını çekerek dünyaya tanıtmak istiyorum. Çünkü her köyde çok büyük kültür değerlerimiz saklı. Kültür bizim geleceğimiz. Her şeyin bir güzel tarafı vardır; işte ben hep o taraftan bakıyorum ve fotoğraflıyorum. Ve dünyayla paylaşmak istiyorum. Bu sergimde çok renkli giyimli, hep başların da taze çiçekle dolaşan, çiçek kokusuyla ten kokuları karışan, çok güzel kokan güzel yürekleri sevgi dolu insanları fotoğraflayarak dünyaya göstermek istiyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz ise, “Belediye olarak, sanata ve sanatçıya desteklerimiz kadar kültür hizmetlerinin halkımıza ulaştırılmasına vesile olmayı da önemsiyoruz. Belediye binamız her gün çeşitli nedenlerle halkımızın uğradığı hayatın içinde olan bir bina. Biz binanın projesi hazırlanırken galeri boşluklarının görsel sanatlara yönelik sergiler açılacak biçimde tasarlanmasını istedik. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde açılan bu ilk sergi, sanatın içinde yer aldığı bütün bir ayı paylaşmamızı sağlayacak. Fotoğraf sanatçıları Şafak Uçar ve Nayil Kabak projeleriyle geldiklerinde bölgemizde geleneksel kültürlerini kendilerini ifade biçimi olarak günümüzde de sürdüren İkiztaşve Çomakdağ kadınlarının yer aldığı bu sergiye destek olmaktan mutluluk duyacağımızı belirttik. Yarımada halkını sergiyi görmek üzere belediyemize bekliyoruz” dedi.

Şafak Uçar ve Nayil Kabak'ın “Çiçek Başlı Kadınlarımız” fotoğraf sergisi 8 Nisan 2013 tarihlerine kadar Ortakent Yahşi Belediyesi hizmet binasında görülebilecek.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.