CHP’LİLER “GÜMÜŞ” DEDİ

CHP Menteşe Belediye Başkan Adaylığı için yapılan Temayül Yoklamasında Bahattin Gümüş en yakın rakibine 206 oy fark atarak sandıktan birinci çıktı. Gümüş, 2 bin 078 üyenin 699’nun oyunu aldı.Muğla’nın yeni ilçesi...

CHP’LİLER “GÜMÜŞ” DEDİ

CHP Menteşe Belediye Başkan Adaylığı için yapılan Temayül Yoklamasında Bahattin Gümüş en yakın rakibine 206 oy fark atarak sandıktan birinci çıktı. Gümüş, 2 bin 078 üyenin 699’nun oyunu aldı.

Muğla’nın yeni ilçesi Menteşe Belediye Başkan adayının belirleneceği temayül yoklamasında rakiplerine büyük fark atan eski İlçe Başkanı Bahattin Gümüş sandıktan zaferle çıktı. Aday adaylarından Bahattin Gümüş, oy kullanan 2 bin 78 üyenin 699’unu alarak sandıktan birinci çıktı. 7 aday adayının yarıştığı temayül yoklamasına partililer büyük ilgi gösterirken, 2 bin 467 üyeden 2 bin 78 üye oy kullandı.

Sabah saat 08.00’da başlayan oy kullanma işleminde üyeler kurulan 9 sandıkta oylarını kullanırken, oy kullanma işlemi akşam saat 17.00’de sona erdi. Gerçekleşen temayül yoklamasına Orhan Çakır, Murat Göklap, Bahattin Gümüş, Mustafa Şahin, Hilmi Giresun, Mehmet Altınay ve Veli Bütün aday aday adayı olarak girdi. Temayül yoklaması CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Hüseyin Saygılı gözlemci olarak katıldı.

CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, oy kullanma işleminin ardından yaptığı konuşmada, 2014 yapılacak yerel seçimleri ile ilgili olarak aday belirlenmesi hususunda örgütlerin ve parti kamuoyunun görüşlerini Genel Merkeze sunduklarını hatırlattı. Gümüş, “CHP MYK’da geçtiğimiz günlerde alınan karar doğrultusunda bugün belediye başkanımız olmayan Ula, Dalaman ve Menteşe (merkez) ilçelerinde tüm üyelerin katılımı ile eğilim yapıldı. Bugün sandıktan çıkan isim bizim adayımızdır” dedi.

Temayül yoklamasına gözlemci olarak katılan Parti Meclis Üyesi Hüseyin saygılı ise, “Menteşe Belediyesi için sandığa giden tüm aday adaylarımız bizim için değerlidir. Sandıktan çıkan bizim partimizin Menteşe Belediye Başkan adayıdır. Diğer adaylarımızın sandıktan çıkan arkadaşımıza destek vermesini istiyorum” dedi.

Temayül yoklamasında 2 bin 467 üyeden 2 bin 78 üye oy kullandı. Oyların, 699’nu alan Bahattin Gümüş sandıktan çıkan isim olurken, en yakın rakibi Mustafa Şahin 493 oyda kaldı.. Sonuçların açıklanmasının ardından Muğla Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Osman Gürün temayülün yapıldığı salona gelerek birinci çıkan Bahattin Gümüş’ü tebrik etti.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.