CHP’li vekiller: Ülkeyi hükümetsiz bırakmayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümet kurma görevini Başbakan Ahmet Davutoğlu’na vermesinin ardından, Davutoğlu’nun diğer parti liderleri ile ilk tur görüşmeleri başladı. İlk tur görüşmelerinden anlaşma çıkmayacağına...

CHP’li vekiller: Ülkeyi hükümetsiz bırakmayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümet kurma görevini Başbakan Ahmet Davutoğlu’na vermesinin ardından, Davutoğlu’nun diğer parti liderleri ile ilk tur görüşmeleri başladı. İlk tur görüşmelerinden anlaşma çıkmayacağına kesin gözü ile bakılırken, koalisyon çalışmalarını değerlendiren CHP Muğla Milletvekilleri Ömer Süha Aldan ve Akın Üstündağ, CHP’nin ülkeyi hükümetsiz bırakmayacağını söylediler.

7 Haziran Genel Seçimleri sonrası oluşan meclis tablosu hiçbir partiye tek başına iktidar şansı vermezken, koalisyon tartışmaları da aralıksız olarak sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümet kurma görevini Başbakan Ahmet Davutoğlu’na vermesinin ardından, Davutoğlu’nun ilk tur görüşmeleri devam ediyor. İlk tur görüşmelerinde anlaşma çıkmayacağını kesin gözü ile bakılırken, CHP Muğla Millevtekilleri Ömer Süha Aldan ve Akın Üstündağ, CHP’nin ülkeyi hükümetsiz bırakmayacağını söylediler.

CHP’nin 14 maddelik şartının AK Parti tarafından kabul edilmesi durumunda CHP tabanının koalisyon ortaklığına sıcak baktığını belirten CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan; “ AK Parti ile olan koalisyona tabanımız başta sıcak bakmamasına rağmen 14 maddemiz kabul edilirse tabanımızda böyle bir ortaklığa sıcak bakıyor. Tabi önceliğimiz 14 maddemiz. Azınlık hükümeti kurulması imkanı da vardı ancak MHP bu konuda bizimle beraber olmadı. Görüşmeler sonucuna göre tekrar değerlendirmeler olacaktır. Bir erken seçim ihtimalide gündemde.”dedi.

CHP tabanının koalisyon konusundaki görüş ve taleplerini genel merkeze ileteceklerini vurgulayan CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ ise şu değerlendirmeyi yaptı:

“Net bir durum yok. Her şey görüşmelerden sonra belirlenir. Bizler tabanımızın sesini genel merkeze iletiriz. Böyle bir ortaklığı tabanımızda onaylayan da ar onaylamayan da. Karşılıklı olarak güven sağlamak konusunda sıkıntı olabilir. Ülkeyi hükümetsiz bırakmayız. Tabanımızdan da ilk başta ciddi reaksiyon vardı ancak bu durum giderek değişti.”

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.