CHP’li üyeler için sandık

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, hafta sonu yapılacak olan meclis üyeleri temayül yoklaması için merkez ve 5 beldede seçim yapılacağını açıkladı.25 Ocak Cumartesi günü Bodrum merkez ve beş beldede sandık konularak meclis...

CHP’li üyeler için sandık

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, hafta sonu yapılacak olan meclis üyeleri temayül yoklaması için merkez ve 5 beldede seçim yapılacağını açıkladı.

25 Ocak Cumartesi günü Bodrum merkez ve beş beldede sandık konularak meclis adayları için isimler belirleneceğini belirlenecek. CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, parti genel merkezinden gönderilen genelge ile meyil yoklaması kararının il ve ilçe başkanlıklarına bırakıldığını, kendilerinin de sandık konulması yönünde karar aldıklarını ifade etti.

CHP İlçe Başkanı Seymen yaptığı açıklamada, “Bodrum merkez ve 5 beldede sandık konulacak. Bununla ilgili sandıktan çıkacak adayların sıralamasını önceden belirledik. İlçe yönetimi olarak genel merkeze bildirmiş olduğumuz her beldeye ayrı ayrı sandık konulması isteğimiz kabul edildi. Bazı beldelere sandık koymamamızın nedeni; oradaki aday sayısının bir olması ya da iki olması gibi sınırlamalar olduğu için oraya sandık koymayı gerek görmedik. Aday başvurusu çok olan beldelere sandık koyma kararı aldık. Cumartesi günü beş beldeye ve Bodrum merkeze ayrı ayrı sandık koyacağız. Bodrum merkezde de Bodrum merkez üyelerinin katılabileceği bir sandık koyacağız. Sandık koyduğumuz beldelerde sadece o beldenin üyeleri oy kullanacak. Genel merkezin bize gönderdiği genelgedeki, cinsiyet kotası, gençlik kotası, meslek kotası ve demografik yapıyla ilgili bir takım özel kıstaslar ile kontenjan adaylarının belirlenmesi yapılacaktır” dedi.

Bodrum merkezdeki seçimlerin Bodrum Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılacağını belirten Seymen, “Diğer beldelerde, belde binalarında yapılacak. Bodrum merkezde 1400, diğer beş beldede ise üye sayısı 1400-1500 civarında” dedi. Daha önce kontenjan dilekçesi veren adayların da tekrar sandığa dönebileceklerini ifade eden Recai Seymen, “Kontenjan dilekçesi veren adaylara ayrı bir haber göndereceğiz. Bugün eğer beldede sandığı varsa, kontenjandan sandığa dönmek isteyenler olduğu takdirde dilekçelerini alacağız ve onları sandığa davet edeceğiz. Onlar da sandığa girebilecekler. Eğer kontenjanda kalmak isteyen olursa, bunu genel kontenjanın içinde yine de değerlendirme şansına sahibiz” şeklinde konuştu.

Meclis adaylarının belirlenmesi için Bodrum Merkez, Turgutreis, Bitez, Ortakent, Yalıkavak ve Gündoğan’da sandık konulacak.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.