CHP’li kadınlar yasa istedi

CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanlığı 8 Mart dünya Emekçi Kadınlar gününü kutlarken, Meclisten kadın cinayetleri ve kadınlara şiddetin önüne geçilmesi için derhal yasa çıkartılmasını istediler. CHPli kadınlar Sınırsızlık...

CHP’li kadınlar yasa istedi

CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanlığı 8 Mart dünya Emekçi Kadınlar gününü kutlarken, Meclisten kadın cinayetleri ve kadınlara şiddetin önüne geçilmesi için derhal yasa çıkartılmasını istediler. CHPli kadınlar Sınırsızlık Meydanında bir araya gelerek “Yasta değil isyandayız” dediler.

Burada yapılan açıklamada şu görüş ve düşüncelere yer verildi:

“8 Mart bugün dünyanın Kadınlar Günü olarak kutladığı, bizim ise siyasal duruşumuzla yoğurarak Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak andığımız, kutladığımız 8 Mart’ın tarihi kökenine atıf yaparak, 1857 yılının Mart’ında daha iyi çalışma koşulları isteyerek greve başlayan, sayıları kırk bini bulan emekçi kadınlarımızı manevi şahıslarında selamlıyoruz. Bu grev sırasında o fabrikada çıkan yangın nedeniyle can veren 129 kadın işçiyi hüzünle anıyoruz. 8 Mart’ın derinliğini anlamaya çalışırken, kadının yeri bakımından ülkemizin tarihinde de bir haftalık bir geri gidişle içinde olduğumuz Mart ayının önemine de değinmek isteriz. Ülkemizin kadının çağdaş ve özgür bir birey olması konusunda önce olan Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılının 1 Mart’ında Latife Hanım’ı yasama dönemi açılışı nedeniyle yapılan oturumu izlemesi için Türkiye Büyük Millet Meclisine getirerek o dönemin koşullarında nasıl bir çığır aştığını hatırlıyoruz. Yine 1935 1 Mart’ında Türkiye Büyük Millet Meclisi 5.dönemi çalışmalarına başlarken ilk kez 18 kadının milletvekili olarak meclis sıralarında yer aldığını belirtiyor, bu dev adımları atan Ulu önderimizi şükranla ve minnetle anıyoruz”

Yapılan açıklamada “Kadın gördüğü şiddetle, uğradığı haksızlıklarla, çileli koşullarıyla değil, toplum içerisindeki başarısıyla, fedakar duruşuyla, yeni nesillerin yetişmesindeki olmazsa olmazlığıyla anılacağı bir Türkiye için çalışıyoruz. Yasta Değil İsyandayız, Emekten Yana Sokaktayız.İşte tamda bu sebepten Özgecan Yasası bir an önce TBMM’den çıksın istiyoruz.”denildi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.