CHP’li kadınlar ANA-Dolu yollarında

CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Dr. Bedriye Gürkan, Kadın Kolları Genel merkezi tarafından “7 Ayda 7 Bölge, CHP Kadınları ANA-Dolu Yollarında” sloganı ile başlatılan çalışma hakkında bilgi verdi.Gürkan, CHP’li kadınların...

CHP’li kadınlar ANA-Dolu yollarında

CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Dr. Bedriye Gürkan, Kadın Kolları Genel merkezi tarafından “7 Ayda 7 Bölge, CHP Kadınları ANA-Dolu Yollarında” sloganı ile başlatılan çalışma hakkında bilgi verdi.

Gürkan, CHP’li kadınların bütün Anadolu’yu karış karış dolaşacaklarını belirterek şunları söyledi:

“18 Eylül Salı günü Ankara dan parti otobüsü ile 12 MYK üyesi ve Kadın Kolu Genel Başkanımız Hilal Dokuzcan ile yola çıktık. Çorum ilinde yerel medya ile geniş katılımlı bir toplantı yaptık.  Ordu’da Doğu Karadeniz il ve ilçelerinden gelen kadın kolu yönetici ve başkanlarıyla, il ,ilçe örgütleriyle  bölge toplantısı yaptık.  Genel Başkanımız iletişim ve örgütlenme konusunda,  İl Kadın Kolu Başkanlarımız tütün, çay, fındık ve tarım ve hayvancılık  konusunda sunumlar yaptılar. Fatsa örgütü ziyaretinden sonra bir köyde  100 kişinin üstünde bir kadın topluluğu ile sorunları yerinde dinledik. İlçe ziyaretleri ile birlikte Giresun  ilçelerinde, beldelerinde yaptığımız çalışmalardan biri de çoğunlukla kadınların çalıştığı bir fındık işleme fabrikasında  buluşmak ve yaptıkları işe katılmak oldu.  Ordu'da çoşkulu  kalabalıklarla toplantılara katıldık. Gümüşhane'den sonra gittiğimiz Bayburt'ta örgüt buluşmasından sonra MYK toplantımızı gerçekleştirerek Trabzon’a döndük. Yine ilçe ve köylere uğrayarak Rize örgütü ve kadın kolları yönetici üyeleri ile eğitim, bilgi alışverişi ve benzeri içerikli toplantılar yaptık. Rize de, Başbakanımızın beldesi Güneysu’da  otobüsümüz ile tur atarak halka ve kadınlara otobüsümüzden seslendik. Arhavi ve Hopa’daki geniş ve coşkulu toplantılardan sonra Kemalpaşa Beldesine geldik. Kadın Kolu Genel Başkanımız ve bir bölüm MYK üyesi   Metin Lokumcu’nun evini ve mezarını ziyaret edip, Halk Evleri ile toplantı yaparken başka bir bölüm MYK  üyesi kadın kolu üyeleri ile eğitim çalışması yaptık.  Artvin’e  Cumartesi gece geç saatlerde vardık. Pazar günü Kadın Kolu Genel Başkanımız bir radyo programına ve 78’liler Derneğinin genel kuruluna katılarak bir konuşma yaptı ve büyük coşku ile karşılandı. MYK üyelerinin bir bölümü,  il binasında kadın kolları ve ana kademe yöneticileri ile geniş kapsamlı , soru yanıt biçiminde bir toplantı yaparken bir bölüm MYK  üyesi  ile  esnafı dolaştık. Öğleden sonra Borçka ve Murgul ilçelerinde onlarca kadının ve ana kademe yöneticilerinin katılımı ile iki eğitim çalışması, ardından yörenin veri ve bilgilerinin MYK üyelerine sunulduğu toplantılar yaptık. 24 Eylül Pazartesi günü Belediye başkanını  ve il binasını ziyaretle Artvin çalışmamızı bitirip Ardanuş ve Şavşat'a doğru yola çıktık. Kars, Iğdır, Ardahan ve Erzurum ile sürecek CHP nin kadınlarını donanımlı hale getirmek, partinin kadın örgütlenmesini güçlendirmek, sağlamlaştırmak ve geliştirmek, yerel seçimler öncelikli olmak üzere genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için kadın örgütlenmesi eğitimini tamamlamak, kadın kolları arasında eşgüdüm ve iletişimi daha ileri düzeye taşımak, ortak  hedef, söylem, eylem  birliği sağlamak, kadın politikaları oluşturabilmek için verileri, sorunları, önerileri yerinde saptamak için çıktığımız ANA-dolu çalışmasında; sloganımız CHP kadınlarla, kadınlar CHP  ile kazanacak.

Çıktığımız Anadolu yollarında, örgüt ile yapılan toplantılar dışında STK’ları ile görüşmek, pazarlarda halk ve pazar esnafı ile buluşup parti çalışması yapmak, esnaf gezileri ile partimizi gidilen kentlerde görünür hale getirmek üzere çalışmalar yaptık.” 

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.