CHP’li Gençler Yalıkavak’ta Buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yerelde Gelecek Gençliğin Eliyle Değişecek” konulu 1. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu İl Gençlik Kolları Toplantısı Bodrum Yalıkavak’ta...

CHP’li Gençler Yalıkavak’ta Buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yerelde Gelecek Gençliğin Eliyle Değişecek” konulu 1. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu İl Gençlik Kolları Toplantısı Bodrum Yalıkavak’ta başladı.

Yalıkavak belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Yerelde Gelecek Gençliğin Eliyle Değişecek” konulu 1. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu İl Gençlik Kolları Toplantısı’nın açılış programı Yalıkavak Belediyesi Mehmet Bayzıt Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantının açılış programında Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri Umut Oran, Nihat Matkap, Parti Meclisi Üyesi Ercan Karakaş, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan inan Yıldız, Kadın Kolları MYK Üyesi Duriye Taş, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcıları Erhan Çetin Kaya, Aslı Baş, Sezgi Kadıoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, Ören Belediye Başkan Kazım Turan, Yalıkavak Belediyesi Meclis üyeleri, partililer başta olmak üzere Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde 20 ilin Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları başkanı katıldı.

Program Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından müzik dinletisi ile başladı.

Dinletinin ardından CHP Gençlik Kolları adına konuşma yapan Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Erhan Çağlayan, Gezi direnişleri sırasında bir partili genç arkadaşlarını kaybettiklerini de hatırlatarak, Gezi direnişinde CHP’li gençlerin de üzerlerine düşeni yaptıklarını söyledi.

Saruhan:  “Gençlik Gezi’de Atatürk’ün verdiği vazifeyi yaptı.”

Gençleri Yalıkavak’ta ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan şöyle konuştu:

2004 seçimlerinde aday oldum. Bir önceki seçimde Yalıkavak’da CHP’nin oyu % 8 idi biz bu oranını 2004’te % 39 a çıkardık. % 8 oy oranı olan bir yerde seçime girmek gerçekten cesaret ister, cesarette biz gençlerde var. Biz bu cesaretle çalışmalarımızı sürdürdük. İki defa görevden alındık. Buna rağmen 2009 yılında oy oranımızı % 63’e getirdik. Bu gerçekten bizim bilinçli ve birbirine inanan ve güvenen ekip çalışmasıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmanın ürünüydü. Görevden alınmalarım beni hiç yıldırmadı. Cumhuriyet Halk Partisi ona gereği gibi hizmet eden, ilkelerine bağlı kalan gençlere ve partililerine her zaman sahip çıkmıştır. Bana olduğu gibi. Bundan sonrada sahip çıkacaktır.”

Oran: Erdoğan’ın son kullanma tarihi bitti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran toplantının ikinci bölümünde yaptığı konuşmasında hayatından örnekler vererek gençlerin çalışmaya ve mücadeleye devam etmeleri tavsiyesinde bulundu. Konuşmasında Gezi Parkı sürecine değinen Oran şunları söyledi:

“Ülkemiz Gezi Parkı sürecine 11 yıldır hızla ilerliyor. Gezi Parkı bir düdüklü tencerenin patlaması gibi ortaya çıktı. Ülke kaynadı kaynadı ve sonunda patladı. İnsanlar özellikle gençler tepkilerini ve baskıya karşı olan direnişlerini eylemlerde ve Gezi Parkı’nda gösterdi. Bu sürece nasıl gelindi ona bakmak lazım. Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde gerçekleştirilen söylemler ve hareketler toplumu sürekli gerdi. Bakınız Başbakan geçtiğimiz günlerde Bodrum’da incelemelerde bulundu ve kıyı kenar çizgileri ile ilgili açıklamalarda bulunarak gereğini yapacaklarını söyledi. Bunu yaparken de yerel yönetimleri suçladı. Bunun arkasında başka bir şey var yakında çıkar ortaya. Bakın ülkemizde köprü yapılacaksa başbakan karar veriyor. Burada bir koyda yatırım yapılacaksa yatırıma ve yatırımcıya başbakan karar veriyor. Tabi bunu söylemeden edemeyeceğim. Bu yaşanan sürecin ardından Recep Tayyip Erdoğan’ın 2015’in ardından siyasetten emekli olacağına inanıyorum. Çünkü son kullanma tarihi bitmiştir.”

Matkap: Doğu ve Güneydoğu’daki oy oranımızı sorgulamalıyız.

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap da CHP’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki büyük oy kayıplarının nedenlerini sorgulamalıyız ve araştırmalıyız” dedi. Bu bağlamda bu bölgelerdeki CHP’li gençlere de, parti genel merkezine de büyük görevler düştüğünü söyleyen Matkap, “Elbirliği ile çalışıp önce sorunun nedenini bulmalı ve ona göre politika üretmeliyiz” dedi.

“Yerelde Gelecek Gençliğin Eliyle Değişecek” konulu 1. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu İl Gençlik Kolları Toplantısı konuşmaların ardından devam etti.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.