CHP’den 10 Kasım Yemini

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği yemeğe katıldı. Burada bir konuşma yapan CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ne değindi. Atatürk...

CHP’den 10 Kasım Yemini

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği yemeğe katıldı. Burada bir konuşma yapan CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ne değindi. Atatürk Anma etkinliklerine yoğun bir şekilde katılacaklarını belirten Genel sekreter Tamaylıgil konuya ilişkin olarak, “10 Kasım önderimiz, Cumhuriyetin ve Cumhuriyet Halk Partisinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü kaybettiğimiz gün. Ancak bizim için 10 Kasım, Atatürk’ü anmanın ötesinde Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkamaya yemin edeceğimiz bir gün olacak Her Cumhuriyet Halk Partili, Cumhuriyetine, Atatürk ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkmaya yemin edecek. ”dedi.

CHP Muğla İl Kadın Kolları yemeğinde konuşan CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil AKP iktidarını sert eleştirdi. AKP iktidarını, insanlar arasında ayrımcılık ve birbirine düşürmekle suçlayan Tamaylıgil, Türkiye’yi ayrımcı iktidardan CHP’li kadınların kurtaracağını ileri sürdü.

Yemekte duygu yüklü bir konuşma yapan CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Cumhuriyeti bir çınar ağacına benzetti. Cumhuriyetin dallarını kesmeye çalışanların var olduğuna dikkat çeken Tamaylıgil, bunu gerçekleştirmek isteyenlerinde, Cumhuriyet gücünün altında kalacaklarını söyledi.

Tamaylıgil, “Cumhuriyet bir çınardır. Bu çınarın dallarıyla oynamaya kalkanlar var. Dallarıyla oynamaya kalkanlar, çınarın getirdiği gücün altında kalacaklardır. Çünkü o Çınarın dallarında Atatürk’ün kızları, Cumhuriyetin kadınları vardır. Cumhuriyete Atatürk’ün kızları, cumhuriyetin kadınları sahip çıkacak ve sonuna kadar mücadele edecektir” şeklinde ifade etti.

İktidara suçlama

Bugün insanları kendi içinde bölen, sınıflandıran ve birbirine düşüren bir yönetimin olduğunu ileri süren CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, böyle bir yönetime karşı tek yürek olarak mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Tamaylıgil,“Türkiye’yi, siyasi emelleri uğruna etnik kimliğin bu, mezhebi bu, rengi bu diye ayıran iktidardan CHP’li siz kadınlar kurtaracaktır. Çünkü asıl olan insan. İnsan olduğumuz için birbirimizin elinden tutuyoruz. İnsan olduğumuz için birbirimizi seviyoruz. İnsan olduğumuz içinde en başta yaşam olarak, haklarımızı koruyarak yarınlara birlikte yürüyeceğiz. Bugün insanları kendi içinde bölen, sınıflandıran ve birbirine düşüren bir yönetim var. Bu yönetime karşı tek yürek olmak bizlerin sorumluluğundadır. Bunu hep beraber gerçekleştireceğiz. Tek Yürek olmak ne demek? Tek yürek olmayı Ulus’ta eski meclisin önünde gördük. Tek yürek olmak barikat tanımaz, tek yürek olmak engel tanımaz. Tek yürek olarak iktidara gideceğiz “ diye konuştu.

Kara Fatma’nın torunları

CHP’li kadınların kara Fatma’nın torunları olduğunu söyleyen CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, bu ülkede en büyük sıkıntıyı kadınların çektiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı;

“İktidar partisinin kadınlar için uyguladığı proje belli. Nedir o? Çalışma canım evde otur. Üç tane de çocuğun olsun en az. İş sizin neyinize… Projeleri bu. Hatta bir bakan söylüyor. Kadınlar çalışmıyor ama kocalarına iş bulduk diye. Ey kız kardeşlerim. Her annenin elinden öperim. Anne önemli bir duygu. Çocuk sahibi olmakta çok değerli. Ancak bununla birlikte geçindirecek, büyütecek ve vatanını ve milletini ayağa kaldıracak bir çocuk sahibi hedefi olmalı.

Karşımızdakiler, kendilerine oy deposu yaratmayı çalışıyor olabilirler. Kadınları kendi belirledikleri bir sıfat içinde görmek isteyebilirler. Ancak bizler, Kuvayı Milliye Müdafaa ve Hukuk Cemiyeti’yle kurulmuş CHP’nin kadınlarıyız. Bizler, kara Fatma’nın, Elif kızın torunlarıyız. Hepiniz ayağa kalkacaksınız. Hep beraber sokaklarda olacağız. Bu karanlık ve bağnaz iktidara son vereceğiz. CHP iktidarı için hep beraber mücadele edeceğiz. Çünkü Türkiye’yi aydınlık yarınlara biz taşıyacağız.”

CHP Muğla İl Kadın Kolları dayanışma yemeğinde, ayrıca Muğla CHP Milletvekili sanatçı Tolga Çandar, sahne aldı. Partili kadınlar, ellerinde Atatürklü Türk Bayraklarıyla türkülere eşlik ettiler. Yemekten sonra, CHP Genel Sekreteri Muğla Sokaklarını gezdi. Esnaflarla sohbet etti. Sokakta yurttaşlarla sohbet ederek, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.