CHP’DE İSTİFA DEPREMİ

Yerel seçimler öncesi Muğla CHP İl Yönetim Kurulu’ndan 12 ismin aday belirleme yöntemine tepki ve taahhütlerinin yerine gelmediği iddiası ile istifalarını İl Başkanına verdikleri öne sürüldü.CHP Muğla İl yönetim kurulunun...

CHP’DE İSTİFA DEPREMİ

Yerel seçimler öncesi Muğla CHP İl Yönetim Kurulu’ndan 12 ismin aday belirleme yöntemine tepki ve taahhütlerinin yerine gelmediği iddiası ile istifalarını İl Başkanına verdikleri öne sürüldü.

CHP Muğla İl yönetim kurulunun 20 kişilik yönetim kurulundan 12’sinin istifalarını içeren yazıyı İl başkanına sundukları ileri sürüldü. İl başkanı Mustafa Öztürk göreve geldiklerinde zaten yönetim kurulu üyelerinin tamamının istifasını aldığını söylerken, yönetim kurulu üyesi Sadetten Ünsal, göreve gelirken, üyelere yerel seçimlerde aday belirlemede verdikleri sandık taahhüdünü yerine getirmedikleri için istifa etmeyi doğru bulduklarını açıkladı.

CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk bugün Dalaman, Ula ve Menteşe ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesine yönelik parti MYK’sında alınan kararı partililerin geniş katılım gösterdiği toplantıda açıkladı. Öztürk, toplantı sonrası parti il merkezine gelen partilileri dağılmamaları konusunda uyarıda bulunmuştu.

“Genel Merkez İl Yönetimini dikkate almadı”

CHP İl Yönetim Kurulu üyesi Sadettin Ünsal, “Biz göreve gelirken parti üyelerimize bir taahhütte bulunduk. Bu taahhüdümüz, yerel ve genel seçimlerde aday belirleme konusunda sandıktan çıkacak aday kim olursa olsun partimizin adayı olmasını istemiştik. Bu konuda İlçe ve İl Danışma Kurulu toplantılarımızda bu konu hep gündeme geldi. İl ve ilçe örgütlerinin tamamı bu konuda genel merkeze İl Başkanımız kanalıyla 4 Eylül tarihinde Muğla örgütünün fikrini içeren görüşlerini gönderdi. Fakat nedense genel merkez Muğla İl örgütünün fikirlerine itibar etmedi. Bizlerde Genel merkezin Muğla örgütüne itibar etmediği görüşü hakim oldu ve yapılan basın açıklamasının ardından Yönetim kurulundan 12 kişi isimlerimizin ve imzalarımızın bulunduğu yazıyı İl başkanımıza verdik” dedi.

CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk ise kendisine ulaşmış bir istifa dilekçesinin bulunmadığını söylerken, “Ben göreve gelirken zaten 20 kişilik il yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın istifalarını peşin almıştım. Şu anda tarafıma ulaşan herhangi bir istifa dilekçesi yok” dedi.

20 kişilik CHP İl Yönetim Kurulundan 12 kişinin CHP Genel merkezinin 2014 yerel seçimleri öncesinde Muğla’da belediye başkan adaylarını belirleme yöntemine tepki amacı güttüğü öğrenildi. İstifa eden yönetim kurulu üyeleri içinde Sadettin Ünsal, Mehmet Kara, Berkay Topuz, Utku Yılmaz, Münevver Başaran, Aslı Öztürk, Ali Alper, Alper Özlük, Gülgün Keyf, Osman Başaran, Kerem Doğu ve Fahri Çankaya’nın olduğu öne sürüldü.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.