CHP zaferi Cumhuriyet Meydanı’nda kutladı

İlk defa Büyükşehir seçimi yaşanan Muğla’da, CHP’nin adayı Osman Gürün ve partililer seçim zaferini Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir çoşkuyla kutladılar.Yerel seçimlere ilk kez Büyükşehir statüsünde katılan Muğla’da...

CHP zaferi Cumhuriyet Meydanı’nda kutladı

İlk defa Büyükşehir seçimi yaşanan Muğla’da, CHP’nin adayı Osman Gürün ve partililer seçim zaferini Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir çoşkuyla kutladılar.

Yerel seçimlere ilk kez Büyükşehir statüsünde katılan Muğla’da zafer CHP’nin oldu. Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı açık ara kazanan CHP’li Osman Gürün zaferini Cumhuriyet Meydanı’nda hazırlanan platform üzerinde Kerimoğlu Zeybeği oynayarak kutladı. Büyükşehir’in yanı sıra yeni kurulan Menteşe İlçe Belediye Başkanlığı’nı da CHP adayı Bahattin Gümüş kazandı.

Muğla Belediye Başkanlığı görevini üç dönemdir sürdüren ve bu seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Osman Gürün dördüncü dönemine Büyükşehir Belediye Başkanı olarak girdi. Kesin olmayan sonuçlara göre, CHP Adayı Osman Gürün yüzde 50, Ak Parti Adayı Mansur Harmandar yüzde 28, MHP adayı Mehmet Erdoğan ise yüzde 17 oy aldı. Bu sonuca göre Büyükşehir Belediye Başkanlığını üç dönemdir yürüten Osman Gürün kazandı.

İki başkan Kerimoğlu oynadı

Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı CHP’nin almasının ardından Büyükşehir adayı Osman Gürün zaferini Cumhuriyet Meydanı’nda hazırlanan platform üzerinde Kerimoğlu Zeybeği oynayarak kutladı. Seçim sonuçlarının netleşmeye başlamasının ardından CHP Menteşe İlçe Başkanlığı partililer tarafından doldu taştı. İlçe Başkanlığına gelen partililer davul zurna eşliğinde seçim zaferini kutladılar. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanlığı’nı kazanan Bahattin Gümüş birlikte partilerin yanına girerek kutlamalara katıldılar. Kalabalığın artmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün eşi Gülsüm Gürün ve Menteşe Belediye Başkanlığı’nı kazanan Bahattin Gümüş ilçe binasından partililer ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşe geçtiler. Tebrikleri kabul eden Osman Gürün, Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan platforma sevgi gösterileri arasında çıktı. Platform üzerinde Bahattin Gümüş ile birlikte Kerimoğlu Zeybeği oynayarak kutlayan Osman Gürün konuşmasına, kendisine ve partisine verdiği destekten dolayı Muğla halkına teşekkür ederek başladı.

Gürün’den teşekkür

Yerel seçimleri Muğla’da başarılı bir şekilde tamamladıklarını kaydeden Osman Gürün, “Çok güzel bir seçim dönemi geçirdik. Öncelikle emniyet teşkilatına, valimize teşekkür ediyorum. Tüm seçim boyunca emniyetimizi sağladılar ve hiçbir olayın çıkmasına izin vermediler. Daha sonra tüm diğer partilerin adayı olan çok değerli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çünkü Muğla’ya yakışır bir seçim seviyesini hep beraber tamamladık. Bütün teşkilatımıza teşekkür ediyorum, kadını ile erkeği ile genci ile yaşlısı ile hep birlikte tüm seçim boyunca ilçelerde aç kaldılar, yağmur yediler, soğuk yediler ama hemşerilerimize ulaşamaya çalıştılar. Eğer bir başarı aldıysak onlara borçluyuz, bunu sizlere borçluyuz. Ben Muğla’dan, sizlerin arasından çıktım ve tüm Muğla’nın belediye başkanı oldum. Üç dönem beni yönetime getirdiniz ve ben elimden geleni yaptım. Bu nedenle Büyükşehir adayı oldum ve bütün Muğla’da bize onay verdi. Seçmenimiz beni beş yıl süreyle Muğla’nın ilk büyükşehir başkanı yaptı” dedi.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.