CHP VE MHP'LİLER MİTİNGE ALINMADI MI ?

Muğla’ya 102 projenin açılışı için gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Meydanında yaptığı toplu açılış törenine AK Partili olmayan siyasi parti üyeleri miting alanına alınmadıkları ileri sürüldü....

CHP VE MHP'LİLER MİTİNGE ALINMADI MI ?

Muğla’ya 102 projenin açılışı için gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Meydanında yaptığı toplu açılış törenine AK Partili olmayan siyasi parti üyeleri miting alanına alınmadıkları ileri sürüldü. Güvenlik önlemi sırasında kimlik kontrolünde takılan diğer siyasi parti üyeleri, AK Partili olmadıkları için miting alanına alınmadıklarını iddia ettiler.

Muğla, Fethiye ve Milas’a bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve 102 projenin toplu açılışını yapmak için Muğla’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Meydanında düzenlenen toplu açılış törenine AK Partili olmayan diğer siyasi parti üyelerinin miting alanına alınmadığı iddia edildi. Cumhuriyet Meydanına bağlayan 5 tali yola güvenlik girişi koyan polis, girişlerde vatandaşları tek tek güvenlik aramasından geçirdi. Bazı vatandaşlar, kimliklerinin sorgulandığını belirterek partili oldukları için miting alanına alınmadıklarını iddia ettiler.

CHP ve MHP Muğla gençlik kollarında üye olduklarını söyleyen bu yüzden de miting alanına alınmadıklarını iddia eden bazı parti üyeleri  “Biz bir partiye üyeyiz evet. Ama biz Muğlalıyız. Muğla’ya yapılan bu toplu açılış törenine bizde katılmak istedik. Ancak heykelin çevresine kurulan güvenlik önlemleri nedeniyle bir türlü geçemedik. Polisler girişte üstümüzü aradılar daha sonra birilerinin sözle uyarısının ardından kimlik kontrolü yaptılar. Ondan sonra zaten bizim CHP’ye üye olduğumuzu söyleyince bize giremezsiniz diyerek geri gönderdiler” şeklinde konuştular.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın terörün güneydoğudan buraya kaydığını düşündüğünü ileri sürdü. Öztürk, “Sayın Başbakan’ın buraya gelmesi ile birlikte 4 günlük sıkıyönetim ilan edildi. Açılıştan çok ayırmak vardı.  Burayı güneydoğu sandı. 12 Eylül döneminde Kenan Evren Muğla’ya gelmişti. O zaman bile bu kadar güvenlik önlemi yoktu. Başbakan terörün güneydoğundan Muğla’ya kaydığını sanıyor. Bir vatandaş olarak bu açılışın birlik, beraberlik değil ayrıştırma yaptılar. İnsanların telefonlarının dinleyerek fişliyorlarsa onlara göre miting alanına bizim veya diğer parti üyelerinin içeriye alınmaması kadar normaldir” dedi.

Muğla’nın zorla, baskıyla hiçbir şekilde elde edilemeyeceğini söyleyen MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, “Muğla’daki bu kadar yapılan baskıya, zulme tepkiliyiz. Açılış için gelen Başbakan, Barzani’ye ile konuştuğu süreden daha az burada konuştu. Muğla baskıya, zulme, tehdide boyun eğmeyeceğini toplu açılış törenine yapılan katılım ile tekrar göstermiş oldu. Ayrıca 102 projenin açılışını yaptı. Allah aşkına 102 projenin içinde eleştirdiği kömür kokusunun giderilmesi için neden doğal gazın açılışını yapmadı. Neden tıp fakültesinin açılışını yapmadı. Son olarak da Üniversite rektörünü Büyükşehir’e aday gösterdiler. Bu adam üniversiteyi yönetememiş Büyükşehri mi yönetecek” diye konuştu.

AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk ise bu konu ile ilgili olarak herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.