CHP Savcıları göreve çağırdı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne ulaşımı sağlayan ve ilçenin tek giriş çıkış noktası olan kara yolunda meydana gelen çökme üzerine CHP Marmaris İlçe Teşkilatı bir basın açıklaması yaptı .Marmaris ve çevresinde geçen...

CHP Savcıları göreve çağırdı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne ulaşımı sağlayan ve ilçenin tek giriş çıkış noktası olan kara yolunda meydana gelen çökme üzerine CHP Marmaris İlçe Teşkilatı bir basın açıklaması yaptı .

Marmaris ve çevresinde geçen hafta sonu etkili olan yağışların ardından Karadere mevkiinde yolda meydana gelen göçme nedeniyle, yolun geliş yönündeki iki şerit trafiğe kapatıldı. CHP İlçe teşkilatı da bugün, çökme yaşanan yere giderek basın açıklaması yaptı. İlçe Başkanı Candan Yürekli, Marmaris - Gökova arasındaki 26 kilometrelik kara yolunun duble yol olması için çalışmaların 2004 yılında başladığını belirtti.

Yaşanan sorunlar yüzünden duble yolun ancak 2011 yılında 66 milyon lira harcanarak tamamlanabildiğini kaydeden Yürekli, "7.8 kilometrelik Taşhan-Marmaris arasındaki yolun 3 şeritten 4 şeride çıkartılması için 8 bin adet asırlık çam ve sığla ağaçları kesilmiştir. Burada gördüğümüz toprak kaymalarının temel nedeni yapılan bu doğa ve ağaç katliamıdır. İlkokul çağındaki bir çocuğun dahi bildiği, ağaçların erozyon ve toprak kaymasının önlediği gerçeği, tüm uyarılara rağmen yetkililer tarafından dikkate alınmamıştır. Marmaris'in tek kara ulaşım yolu olan bu yolda geçtiğimiz cumartesi günü oluşan heyelanda bir facianın eşiğinden dönülmüş, şans eseri hiçbir can ve mal kaybı olmamıştır. Taşhan - Marmaris arasındaki yolun bir bölümünde onarım çalışmaları nedeniyle trafik tek şeritten verilmektedir. Soruyoruz, oluşan iş ve zaman kayıplarının, ekstra harcamaların, oluşacak kazaların, zedelenen Marmaris imajının hesabını kim verecek? Tüm Marmaris kamuoyunu göçen duble yolla ilgili duyarlı olmaya, varsa teknik yetersizlik hakkını aramaya davet ediyoruz" dedi. ile şikayet ediyor ve kamu vicdanı adına savcıları göreve çağırıyoruz" dedi.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.