CHP Parti Meclisi’ne Muğlalı genç mimar

CHP Olağanüstü Kurultayı’nda aday olan 3 milletvekili parti meclisine giremezken, Muğlalı genç mimar Rana Bozkurt genel başkanın Gençlik Listesinden parti meclisine girdi.Cumhuriyet Halk Parti (CHP) olağanüstü kurultayında Muğla’dan...

CHP Parti Meclisi’ne Muğlalı genç mimar

CHP Olağanüstü Kurultayı’nda aday olan 3 milletvekili parti meclisine giremezken, Muğlalı genç mimar Rana Bozkurt genel başkanın Gençlik Listesinden parti meclisine girdi.

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) olağanüstü kurultayında Muğla’dan Parti Meclisi’ne tek isim girdi. Muğla’dan PM’ye aday Milletvekilleri Ömer Süha Aldan, Nurettin Demir ve Tolga Çandar PM listesine giremezken, CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gençlik kontenjanından aday gösterdiği mimar Rana Bozkurt 354 oy ile CHP Parti Meclisine girmeyi başardı.

CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, kurultay öncesi kurultay delegeleri, milletvekilleri ve ilçe başkanları ile yaptığı toplantıda, milletvekillerinin üçünün de aday olacağını açıkladığını belirterek, “Kurultaydan önce Ankara’ya gittim. Genel Başkanımıza Muğla İl Başkanı olarak şunu yazın demem. ‘Kendiniz ile rahat çalışacak, Muğla’ya uyacak, Muğla’nın tozunu yutmuş birisini yazarsanız memnunun olurum’ dedim. Genç kotasından Rana Bozkurt kardeşimiz aday gösterildi. Genel Başkanın listesinden 354 oy olarak PM’ye girdi” dedi.

“Tüzük değişikliği için söz verdi”

CHP İl Başkanı Öztürk, kurultay öncesi CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 5 kişilik bir komite olarak görüşme yaptıklarını açıkladı. Öztürk, “Ben CHP Muğla İl Başkanı olarak kurultay zamansızdı demiştim. Tüzük kurultayı yapıp yaşamı, ekonomiyi ve toplumsal olayları masaya yatırıp, İl Başkanları ve kurultay delegeleri ile bir mesaj vermemiz gerekiyordu. Genel Başkanı 5 kişilik komite ile ziyaret ettik. Sayın Genel başkan bize ‘Evet İl Başkanlarına söz vermiştim. En yakın zamanda sizleri toplayıp, hem tüzük değişikliğini, hem de 2015 hedeflerini Ekim veya Kasım ayı başında deklare edeceğiz’ dedi. Seçim bitti. Bundan sonra partide kırgınlığı önlememiz gerekir. Herkes istediği ve kafasındaki düşüncesini açık yüreklilikle söyleyebilmeli. Fakat partinin kurumsal kimliğine zarar vermeyecek şekilde açıklamalar yapılmalı. Tartışmamız gerekin 2015 seçimleri olması gerekir. Önümüzdeki haftadan itibaren 2015 milletvekilliği seçim çalışmaları için ilçe teşkilatları ile görüşmelere başlayacağız. Oy oranımızı yüzde 49.2’den yüz 50-60 çıkarmak için çalışacağız” dedi.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.