CHP Gençlik Kolları ölen işçileri andı

CHP Muğla Gençlik Kolları Soma’da yaşanan maden faciasında ölen 301 işçiyi ekmek, kömür ve baretlerle anarak sorumluları protesto etti.CHP Muğla Gençlik Kolları Soma’da yaşanan maden faciasında ölen 301 işçiyi ekmek, kömür...

CHP Gençlik Kolları ölen işçileri andı

CHP Muğla Gençlik Kolları Soma’da yaşanan maden faciasında ölen 301 işçiyi ekmek, kömür ve baretlerle anarak sorumluları protesto etti.

CHP Muğla Gençlik Kolları Soma’da yaşanan maden faciasında ölen 301 işçiyi ekmek, kömür ve baretlerle anarak sorumluları protesto etti. Sınırsızlık Meydanında gerçekleşen eyleme Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, belediye başkan yardımcıları, kadın kolları ve gençlik kolları katıldı.

CHP Muğla İl Başkanı Mahir Akgül yaptığı açıklamada “Soma’da meydana gelen cinayet Türkiye işçi sınıfı tarihine eklenecek yeni bir felaket olarak yerini almıştır” dedi.

Akgül;” Her defasında kaderci bir anlayışla geçiştirilmeye çalışılan bu cinayetlerin önlemleri alınmamakta ve toplum iktidarlar tarafından aldatılmaktadır. Sorun iktidar değil sistem sorunudur. Bu sistemde işçiler metalaştırılmakta ve yaratılan her artı değer belki de patronların İstanbul’daki inşaatlarına bir kat olarak geri dönmektedir. Bu sistemde işçinin herhangi bir değeri yoktur. Patron için daha çok kar etmenin yolu her daim maliyetleri kısmaktır. Maliyetlerin kısılmasının en kolay yolu ise bunu işçilerin ücretlerine yansıtmaktır. Bu cinayetin kader olmadığı gibi maliyetlerin işçi ücretlerine bu denli yansıtılması da kader olmamalıdır. Maliyetleri kısmak için işçinin ekmeğine dahi göz koyan patronun iş güvenliğini önemseyecek olması hiç de inandırıcı değildir. Halkın evlatlarını tokatlayan bir Başbakan , tekme atan bir müşavirin esasen meşruiyetinin kaldığını düşünmemekteyiz. Yine daha öce bu halkın emekçilerine “iyi ödüller” diyebilme cesareti gösterebilen bir kabine üyesinin olduğunu da aklımızdan çıkarmamalıyız. Tüm bunlara karşılık bizlerse haklılığımızı tarihimizden almaktayız. Sınırsız ve biçimsiz bir özelleştirme politikalarına karşı olduğumuzsa ortadadır. Bundan sonraki süreçte maden işletmeleri acilen devletin denetleyebileceği bir mekanizmayla yeniden düzenlenmelidir. Madenler ortak kamusal alanlardır. Bu sebeple bu alanların özel şirketler tarafından işletilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bireysel zenginleşmeyi değil toplumsal zenginleşmeyi sağlayan ve üreten bir yapıyla bu katliamların önünde geçilmelidir” diye konuştu.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.