Chirtmas ihracatı durdurdu

Fethiye’den Rusya, Ukrayna, Romanya ve Yunanistan’a gönderilen domatesin ihracatının Christmas nedeniyle durması yüzünden 10 Ocak’a kadar üreticiden alınan domates iç piyasaya sevk ediliyor.Fethiye ve çevresindeki üreticilerden...

Chirtmas ihracatı durdurdu

Fethiye’den Rusya, Ukrayna, Romanya ve Yunanistan’a gönderilen domatesin ihracatının Christmas nedeniyle durması yüzünden 10 Ocak’a kadar üreticiden alınan domates iç piyasaya sevk ediliyor.

Fethiye ve çevresindeki üreticilerden bu mevsimde domates hasadı yapabilenler oldukça şanslı. Daha bir ay önce ürün bolluğu ve ihracatın azlığı nedeniyle 30 ila 50 Kuruş’a domates satan üreticiler özellikle Rusya ve Ukrayna pazarının açılması üzerine bu ülkeye ihracat artınca domates toptan 2 TL’ye çıktı. Son bir aydan bu yana domates üreticileri 1,5 ile 2,5 TL arasında domates satmaya başlarken, Christmas nedeniyle ihracat durunca komisyoncular iç piyasaya yöneldi.

Fethiye Karaçulha Batı Akdeniz Hal Birliği’nden ihracatçı Bayram Viran, Rusya ve Ukrayna’nın domates alımının Christmas tatili nedeniyle şu günlerde durduğunu, üretimin bölgede az olması nedeniyle domates alımını iç piyasaya göre yaparak, üreticiye mağdur etmediklerini söyledi. Viran, “Şu günlerde 2-3 TL’ye kadar toptan domates alımı yapıyoruz. Bugünlerde domates hasadı yapan üreticilerimiz şanslı” diyen Bayram Viran, “İhracatı sürdürerek, üreticilerimizin ürününü değerlendireceğiz” dedi.

Üreticiler ise “Ürün bitti fiyatlar yükseldi. Masrafımızı bile karşılayamadık. İhracat geç başladı” diye konuştular.

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.