Cezmi Çoban kitaplarını imzaladı

Bodrum Belediyesi Personeli Cezmi Çoban tarafından derlenen; "Bodrum Denizcilik Tarihi Araştırmaları" ve "Altın Makas Gümüş Bıçak" kitaplarının ilk imza günü, Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.İmza...

Cezmi Çoban kitaplarını imzaladı

Bodrum Belediyesi Personeli Cezmi Çoban tarafından derlenen; "Bodrum Denizcilik Tarihi Araştırmaları" ve "Altın Makas Gümüş Bıçak" kitaplarının ilk imza günü, Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

İmza gününe; Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ve Bodrumlu kitapseverler katıldı. Daha önce “Belleklerde Yaşayan Bodrum”, “Muğla Bibliyografyası”, “Bodrum İlçesi Ağız Sözlüğü” kitaplarının ardından iki yeni kitabını kamuoyuna sunan yazar Cezmi Çoban, “Bugün imza gününe gelerek onurlandıran Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon başta olmak üzere meclis üyelerimize, birim müdürlerine, sorumlularımıza, mesai arkadaşlarıma ve beni yalnız bırakmayan tüm dostlarıma teşekkür ederim. Bodrum'a her yıl kazandırmak istediğim bir kitap yolunda bana güç verdiniz." şeklinde konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi personeli ve yazar Cezmi Çoban’a çalışmalarında başarılar dileyerek, “Bodrum tarihinin yazılması ve geniş kitlelere ulaşması adına bu tür bilimsel çalışmalar çok önemli. Personelimizin derlediği kitaplar, hem Bodrum denizciliğini daha yakından tanımamıza hem de ‘Eski Bodrum’ yaşantısının yeni nesillerce bilinmesine olanak sağlayacak. Bu anlamda personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Kocadon, konuşmasının devamında ise “Ortakent –Yahşi Belediyesi başkanlığım döneminde, 'Bir yerden başlamak gerektiğini ve konumum itibarıyla önce ait olduğum yerden sorumlu olduğumun bilinci ile' organize edilmesini teşvik ettiğim, her aşamasında destek olduğum ve bizzat yer aldığım 'Her Yönüyle Bodrum Sempozyumları' dizisi; Bodrum Belediyesi Başkanlığına seçilmemle birlikte devam etti. 2011 ve 2013 yıllarında, Bodrum Belediyesinin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen '2. ve 3. Her Yönüyle Bodrum Sempozyumları' uluslararası nitelik taşıyarak, Bodrum Tarih, Kültür ve Sanat Araştırmalarına önemli katkı sağladı. Bu sempozyumlarda sunulan tüm bildiriler belediyemizce kitaplaştırılarak kalıcılığı sağlandı ve Bodrum Tarihi, Kültürü ve Sanatı hakkında bilgi veren kaynak kitaplar olarak halkımıza sunuldu.” diyerek, bundan sonra yapılacak olan 4. sempozyumun ise "Lelegler'den Karialılar'a Halikarnassos'tan Bodrum'a" şeklinde temel alınarak yapılmasını çok istediğini belirtti.

İmza günü etkinliği sonrasında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ayrıca Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezinde incelemelerde bulundu.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.