CEYLAN DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

Arjantin’de yapılan Kiteboard Dünya Kupası’nın final yarışlarında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Görevilisi Merve Ceylan Dünya İkincisi oldu.Dünyada yeni yeni tanımaya başlanan ve 2016 yılında yapılacak olimpiyatlara...

CEYLAN DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

Arjantin’de yapılan Kiteboard Dünya Kupası’nın final yarışlarında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Görevilisi Merve Ceylan Dünya İkincisi oldu.

Dünyada yeni yeni tanımaya başlanan ve 2016 yılında yapılacak olimpiyatlara dahil edilen Kiteboard (Uçurtma Sörfü) sporunda Türkiye’ye ilk Dünya ikinciliğini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim elamanı Merve Ceylan kazandırdı.

Almanya, İspanya, Türkiye, Çin ve ardından final yarışmalarının yapıldığı Arjantin’de, Freestyle ve Slalom kategorilerinde 16 ülkeden 67 yarışmacı şampiyonluk için yarıştı. Slalom kategorisinde 37 erkek ve 9 bayan sporcu mücadele etti. 6 gün boyunca devam eden ve farklı hava koşullarında gerçekleştirilen yarışmalarda Türkiye’yi bayanlarda temsilen eden tek sporcu olan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim elemanı Merve Ceylan yarışmanın parlayan yıldızı olurken, yapılan tüm yarışlarda rakiplerine karşı büyük üstünlük sağladı. Ceylan, 4 birincilik ve 1 üçüncülük elde ederek yarışmanın final ayağını birinci olarak tamamladı. Bu yarışmadan elde ettiği dereceyle birlikte 2013 yılı Dünya Kupasını ikincilik ile tamamlayarak, Kiteboard Slalom Dünya İkincisi unvanının sahibi oldu.

Elde ettiği başarıyla ilgili olarak bilgi veren Ceylan, “2013 benim için başarılı bir yıl oldu. Katıldığım hem ulusal, hem de uluslararası yarışmalarda güzel dereceler ve tecrübeler edindim. Şuan Kiteboard Slalom Dünya ikincisiyim. Bu benim için çok onur ve gurur verici bir sonuç. Önümüzdeki yıl bu dereceyi bir basamak daha yukarı taşıyarak Dünya Şampiyonu olmak istiyorum, bununla ilgili olarakta çalışmalara şimdiden başladık. Öncelikle bana her daim destek olan ve antrenörlüğümü yapan eşim Özgür Ceylan’a ve aileme, bana inanıp desteklerini esirgemeyen Türkiye Yelken Federasyonuna, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi eski Rektörü Sayın Prof. Dr. Mansur Harmandar’a, sponsorlarıma, arkadaşlarıma ve öğrencilerime çok teşekkür ederim. Onların desteği ve güveni olmasaydı bu başarıyı elde edemezdim” dedi.

Mayıs ayında Meksika’da başlayan Dünya Kupası turu daha sonra Almanya, İspanya, Türkiye, Çin ve Arjantin’de devam etmiş ve yarışlar, slalom kategorisinde 117 erkek ve 31 bayan sporcunun katılıyla tamamlandı.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.