Çevrecilerden Biber Gazlı eylem

Bodrum ilçesinde, Tabiat Kanununu İzleme Girişimi üyelerinin Tabiat Kanunu’nda yapılmak istenen değişikliğe karşı 17. kez düzenledikleri eylemde sembolik olarak biber gazı ve su sıkıldı.Tabiat Kanununu İzleme Girişimi üyeleri,...

Çevrecilerden Biber Gazlı eylem

Bodrum ilçesinde, Tabiat Kanununu İzleme Girişimi üyelerinin Tabiat Kanunu’nda yapılmak istenen değişikliğe karşı 17. kez düzenledikleri eylemde sembolik olarak biber gazı ve su sıkıldı.

Tabiat Kanununu İzleme Girişimi üyeleri, 15 Mart 2013 tarihinden bu yana “Bodrum Doğa İçin Ses Ver” adlı 17. eylemlerini Bodrum Belediye Meclisi’nde yaptı. Sözleri değiştirilerek Bodrum ve doğa sevgisine uyarlanan şarkıların söylendiği eylemde, halay çekilip sloganlar atıldı. Eyleme CHP Bodrum Belediye Başkan aday adaylarından tek kadın aday olan Nuran Yüksel, sanatçı Salih Güney ve Salih Kalyon da destek verdi. Nuran Yüksel çökertme oynarken, eylem sırasında sembolik olarak biber gazı ve su sıkıldı. Bir eylemci, üzerinde Ç,B,G (Çakma Biber Gazı) yazan deodorantı diğer bir çevreciye sıktı. Ayrıca su tabancası ile de eylemcilerin üzerine sembolik olarak su sıkıldı. Eylemde TBMM’nin tatile girmesi nedeniyle bu dönem görüşülemeyen yasanın bir daha hiç görüşülememesini dileyen eylemciler, “Meclis göreve tasarı çöpe“ sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Filiz Dizdar, “Doğa düşmanı Tabiat Kanunu değişiklik tasarısını bir dönem daha TBMM’den geçirmedik. Üç yasama dönemi boyunca çıkmaması için mücadele ettiğimiz taslağın TBMM’nin sayın milletvekilleri tarafından artık çöpe atılmasını istiyoruz. Doğal alanlar ile ilgili planlama yetkisinin yerelden alınıp bakanlığa verilmesinin sonuçlarını Kissebükü, Usuluk, Ortakent özelleştirme alanı, Yalıkavak mera alanı, Akyaka özelleştirme alanlarında uygulamalarının yanlışlığını ve bakanlığa devrinin ne kadar kötü olduğunu görüyoruz ve bu doğanın haklarının geri verilmesini istiyoruz. Bu amaçla eylemlere Ekim ayına kadar ara veriyoruz. Ekim ayında Ankara’ya, TBMM’ye giderek tasarının çöpe atılması için milletvekillerini ikna etmeye çalışacağız” dedi.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.