ÇEVRECİLER MAHKEMENİN ‘MUÇEV’ KARARINI BEKLİYOR

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Karacasöğüt Koyunda MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılması planlanan ve halk tarafından tepkilere neden olan yat limanı projesine verilen “ÇED gerekli değildir” kararına...

ÇEVRECİLER MAHKEMENİN ‘MUÇEV’ KARARINI BEKLİYOR

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Karacasöğüt Koyunda MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılması planlanan ve halk tarafından tepkilere neden olan yat limanı projesine verilen “ÇED gerekli değildir” kararına karşı Marmaris Kent Konseyi’nce açılan davanın duruşması dün görüldü. Marmaris Kent Konseyi, bilirkişinin “ÇED gereklidir” yönünde verdiği raporun dikkate alınarak karar verilmesini talep etti.

Marmaris Karacasöğüt Koyunda “Yat Yanaşma Yeri Projesi” için “ÇED gerekli değildir” kararı verilmişti. Kararın ardından birçok çevreci ve siyasi parti temsilcisi karara tepki göstermişti. Marmaris Kent Konseyi ve Marmaris Belediyesi birlikte “ÇED gerekli değildir” kararının iptali için mahkemeye müracaat etmişti. Davaya atanan bilirkişi heyeti bölge hakkında rapor hazırlayarak, ÇED raporunun gerekli olduğunu ifade etmişti.

Yat limanı projesine verilen “ÇED gerekli değildir” kararına karşı Marmaris Kent Konseyi’nce açılan davanın duruşması dün görüldü.

Marmaris Kent Konseyi, bilirkişinin “ÇED gereklidir” yönünde verdiği raporun dikkate alınarak karar verilmesini talep etti.

Marmaris Kent Konseyi’nce yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“MUÇEV Karacasöğüt Yat Limanı kapasite artışı talebi için Muğla Valiliği, ÇED gerekli değildir kararı vermişti. Kararın iptali için Muğla 3. İdare Mahkemesi'nde Marmaris Belediyesi'yle açmış olduğumuz davanın duruşması yapıldı. Bilirkişi raporu lehte gelmiş ve ÇED gereklidir yönünde görüş bildirmişti. Tarafların dinlendiği duruşma tamamlandı. Şimdi kararı bekliyoruz. Adaletin kamu yararını önceleyen bir yaklaşımla “kullanma” değil "koruma” yönünde karar vereceğine inanıyoruz.”

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.