ÇEVRECİLER, ÇİMENTO FABRİKASI İÇİN KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Deştin Çevre Platformu, Bayır Çevre Komitesi ve Muğla Çevre Platformu Menteşe Meclisi, Muğla’nın Menteşe ve Yatağan ilçeleri arasında kurulması planlanan Entegre Çimento Fabrikası için Ankara’ya çıkartma yaptı. Muğlalı...

ÇEVRECİLER, ÇİMENTO FABRİKASI İÇİN KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Deştin Çevre Platformu, Bayır Çevre Komitesi ve Muğla Çevre Platformu Menteşe Meclisi, Muğla’nın Menteşe ve Yatağan ilçeleri arasında kurulması planlanan Entegre Çimento Fabrikası için Ankara’ya çıkartma yaptı. Muğlalı çevreciler, CHP Grup Toplantısına katıldı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

SİNEM KARAKAYA

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi ile Yatağan ilçesine bağlı Deştin Mahallesi arasına kurulması planlanan Entegre Çimento Fabrikası için çevrecilerin mücadelesi sürüyor.

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Menteşe Meclisi, Deştin ve Bayır Çevre Platformu üyelerinden oluşan grup, Ankara’ya çıkarma yaptı.

Muğlalı çevreciler, CHP Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin, Burak Erbay ve Suat Özcan ile birlikte CHP Grup toplantısına katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile görüşen çevreciler, fabrika için verilen ÇED olumlu raporu ve CHP’li Menteşe Belediyesince verilen yapı ruhsatı hakkında görüş alışverişinde bulundu.

27 Mayıs’ta, CHP’li milletvekilleri ve Menteşe Belediyesi avukatları ile köylülerin avukatlarının bir araya geleceği, ruhsat iptali için hukuki bir çözüm bulunmasına yönelik toplantı yapılması kararlaştırıldı.

CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu, görüşme sonunda yaptığı açıklamada, projenin tehlikesine dikkati çekerek, gerekirse Menteşe Belediyesini şahsi olarak arayacağını, milletvekillerine de gerekli talimatları vereceğini söyledi.

ÇEVRECİLER, AK PARTİLİ GÖKCAN’LA DA GÖRÜŞTÜ

Kılıçdaroğlu ile görüşmelerinin ardından Muğlalı çevreciler AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ile de görüşme sağladı.

Milletvekili Gökcan görüşmenin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Deştin'li hemşerilerimiz ve MUÇEP Menteşe Meclisi Sözcüsü Mustafa Tuncaelli ile Bayırda yapılması planlanan ve CHP’li Menteşe Belediyesi'nin ruhsat verdiği çimento fabrikasını konuştuk. Süreci yakından takip ettiğim ve TBMM de defalarca gündeme getirdigim çimento fabrikasının çevreye olumsuz etkileri üzerinde değerlendirmelerde bulunduk. Deştin'li hemşerilerimiz ziyaretlerinde ‘Çimento Fabrikası ve Hammadde Ocaklarının Çevre ve İnsan Sağlığına Etkileri’ başlıklı bir dosya verdiler. Deştin'li hemşerilerimizin haklı konularında yanlarında olmaya ve destek vermeye devam edeceğiz. Deştin'li hemşerilerimizin ziyareti için teşekkür ediyorum.”

Bu haber toplam 166 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.