Çevreci işletmelere plaket

Çevre Haftası Fethiye'de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Fethiye Belediyesi Çevre koruma ve Kontrol Müdürlüğü, teşvik projesi kapsamında düzenli çevre çalışması yapan işletmeler ödüllendirildi. Her yıl Dünya...

Çevreci işletmelere plaket

Çevre Haftası Fethiye'de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Fethiye Belediyesi Çevre koruma ve Kontrol Müdürlüğü, teşvik projesi kapsamında düzenli çevre çalışması yapan işletmeler ödüllendirildi. Her yıl Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen, Fethiye Belediyesi, geriye dönüştürülebilir malzemelerin toplanmasını amaçlanan proje kapsamın da, bu yıl 1000 işletmeyi değerlendirme altına alırken, 10 işletme ödüle layık görüldü. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, ödüle hak kazanan Letoon Hastanesi ve Alesta Yat Oteli’ne giderek, çevre beratlarını sundu.

Kategoride yemekhanesi olan ve müzik yayını yapan işletmeler 100 puan üzerinden 70 ve üzeri puan ile değerlendirildi. Bitkisel atık yağların istikrarlı şekilde teslimi, yağ tutucu ünitesinin bulunması, çöp toplama saatlerine riayet ve atık pillerin biriktirilmesi konularında Ece Saray Resort 93, Atapark Hotel 70, Alesta Hotel 71, Address Cafe 70 puan alarak ödüle layık görüldüler. Diğer bir kategori de ise fotoğrafçı ve elektronikçi gibi müzik yayını yapmayan ve yemekhanesi olmayan işletmeler için 100 puan üzerinden 75 ve üzeri alan işletmeler Çevre Plaketi almaya hak kazandı. Geri kazanım çalışmaları, çöp toplama saatlerine uyum ve atık pillerin düzenli toplanması çalışmaları baz alınırken, buna göre Orday Ozalit 75, Sunkissed Gezi Teknesi 75, Orman İşletme Müdürlüğü 80, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 90 puan alarak ödüle layık görüldüler. Sağlık kategorisinde ise hastane, Lokanta ve Piliççiler gibi yemekhanesi olan, müzik yayını yapmayan işletmelerden 70 ve üzeri puan ile değerlendirildiler. Bitkisel atık yağların istikrarlı şekilde teslimi, yağ tutucu ünitesinin bulunması, çöp toplama saatlerine riayet ve atık pillerin biriktirilmesi konularında Letoon Hastanesi ve Mozaik Rest. 75’er puan alarak ödüle layık görüldüler.

Bu kapsamda Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, ilk önce 75 puan ile ödüle hak kazanan Letoon Hastanesi’ne ve Alesta Yatch Otel'ine ziyarette bulundu. Başkan Saatcı yaptığı ziyaretlerde işletme yöneticilerine plaket sunarak tebrik etti. İlk ziyareti Letoon Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aydemir'e gerçekleştiren Saatcı burada çevre beratını hastane yetkililerine takdim etti. Ödülün herkese verilmediğini söyleyerek konuşmasına başlayan Başkan Behçet Saatcı, “Tabi ki bizim kurumsal ilişkilerimiz açısından bize bir telefon kadar yakınsınız. Ne zaman alo desek, özellikle belediyenin sosyal etkinliklerinde Letoon Hastanesi’nin doktoru, hemşiresi, ambulansı hemen çağırdığımız yerde oluyor. Bu anlamdaki hassasiyetinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bu teşekkürüm kurumsal ilişkiler açısından. Esas teşekkürü de, çevreye vermiş olduğunuz değerlerden dolayı yapmak istiyorum. Belediye olarak her sene işletmeleri belli kriterlere göre değerlendirme yapıyoruz. Bu değerlendirmelerde Letoon Hastanesi olarak yetmiş beş puanın üzerine çıkarak çevreci işletme beratı almayı hak ettiniz. Hem bir sağlık merkezi olacaksınız. Hem de çevresel konularda bu kadar duyarlı olup ödül almaya hak kazanacaksınız. Bunun ikisini bir arada pek göremiyoruz. Çevreye vermiş olduğunuz desteğin devamını diliyorum” dedi.

Başkan Saatcı ve beraberinde Başkan Yardımcısı Metin Talaş ile Çevre Koruma ve Kontrol Sorumlusu Selver Hatice Kabak, Alesta Yat Otele ziyaret gerçekleştirdi. Burada çevre beratını otel müdürü Çiğdem Kaptı'ya sunan Başkan Saatcı, otel personellerine çalışmalarının devamını diledi.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.