Çevreci işletmelere berat

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, teşvik projesi kapsamında düzenli çevre çalışmaları yapan işletmeleri ödüllendirildi. Değerlendirmeler sonucunda bu yıl 7 işletme ödüle layık görüldü.Her yıl Dünya...

Çevreci işletmelere berat

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, teşvik projesi kapsamında düzenli çevre çalışmaları yapan işletmeleri ödüllendirildi. Değerlendirmeler sonucunda bu yıl 7 işletme ödüle layık görüldü.

Her yıl Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen, Fethiye Belediyesi, geriye dönüştürülebilir malzemelerin toplanmasını amaçlanan proje kapsamın da,  bu yıl Fethiye Belediyesi sınırların içerisinde yer alan bütün işletmeler içinden değerlendirme altına alırken, değerlendirmeler sonucunda 7 işletme ödüle layık görüldü. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, ödüle hak kazanan işletmeleri, ziyaret ederek plaket sundu.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, ödüle hak kazanan işletmeleri, ziyaret ederek Baret sundu. Kategoride yemekhanesi olan, geri dönüşüm üniteleri olan, çöp çıkarma saatine uyan, atık pil toplayan, bitkisel atık yağları düzenli getiren, yağ tutucu ünitesi kullanan ve müzik yayını yapan işletmeler 100 puan üzerinden 70 ve üzeri puan ile değerlendirildi. Bitkisel atık yağların istikrarlı şekilde teslimi, yağ tutucu ünitesinin bulunması, çöp toplama saatlerine riayet, atık pillerin biriktirilmesi ve geri dönüşüm konularında Grand Burak Gezi Teknesi 93, Sahil 1 lokantası 85 ve Mc Donalds 80 puanlara layık görüldü. Aynı kapsamda ve canlı müzik yayını yapan işletmelerin izin belgelerine göre Limon H2O kafe 73 Tiryaki Butik Otel 90 ve Harman Otel 93 puanlara layık görüldü. Geri Dönüşüm, atık pil ve çöp çıkartma saatlerine uyum sağlayarak Tekzen Yapı Marketi ise 80 puanı aldı.

Bu kapsamda Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, ilk önce 93 puan ile ödüle hak kazanan Grand Burak Gezi Teknesine, daha sonra ise Limon H2O kafe’ye Tiryaki Butik Otel'e ve Harman Otel'e ziyarette bulundu. Başkan Saatcı yaptığı ziyaretlerde işletme yöneticilerine plaket sunarak özenli ve özverili çalışmalarından dolayı tebrik etti. İlk ziyareti Grand Burak Gezi Teknesine gerçekleştiren Saatcı, burada çevre beratını Tekne Sahibi Barış İbiş'e takdim etti. Ödülün herkese verilmediğini söyleyerek konuşmasına başlayan Başkan Behçet Saatcı,  "

Geçtiğimiz yıl Çevre Beratına 1000 işletme içerisinden layık görülen 9 işletme, sürdürdükleri özverili çalışmalarından dolayı bu yıl Teşekkür Belgesi almaya hak kazandı. Teşekkür Belgelerine layık görülen diğer işletmeler ise, Ece Saray, Orday Ozalit, Ufuk Elektronik, Mozaik Restaurant, Fethiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü, Alesta Yatch Hotel, Acil Medikal, Atapark Hotel'e Başkan Saatcı, özverili çalışmalarını koruyan işletmelere teşekkür etti.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.