“Çevre ve doğa geleceğimizdir”

Fethiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Derneği yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirilirken derneğin Muğla’daki çalışma ve hedefleri değerlendirildi.Toplantı sonrasında bir açıklama yapan...

“Çevre ve doğa geleceğimizdir”

Fethiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Derneği yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirilirken derneğin Muğla’daki çalışma ve hedefleri değerlendirildi.

Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Okyay Tirli,; “Fethiye’mizde ve Muğla’da işlerinde uzman olan arkadaşlarımızla bilim kurulu oluşturduk. İnşaat mühendisi, Mimar, Kimyager, Biyolog, Çevre mühendisi, Ziraat mühendisi, Gıda mühendisi, Arkeolog, Tarım Danışmanı, Orman Mühendisi, Öğretmen ve Çiftçiler den oluşan yönetimimiz bilgi beceri ve tecrübeleri ile çevre ve doğayı koruma sorunlarında doğamızın, çevremizin ve halkımızın sözcüsü olup kamu yararı gözeterek çözmede öncülük edeceğiz.

Siyasete taraf olmayacağız. Tüm siyasi partilere eşit mesafede duracağız. İktidar ve muhalefete anayasanın 56. maddesini hatırlatarak herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir.

Doğada kurulmuş bir zincir vardır halkaların biri koparsa veya koparılırsa doğa zarar görecektir hatırlatması yapacağız.” Dedi.

Toplantıda derneğin öncelik çalışma programının da hazırlandığını belirten Tirli, çalışma programını da şu şekilde özetledi:

“Gıda güvenliği için; Belediyelerimiz ve Tarım Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalara destek vererek gıda güvenliği konusunda çalışmalar yapacağız. Büyük süpermarketlerde yapmış olduğumuz çalışmalarda birçok tarihi geçmiş ve bozulmuş ürünleri toplatma çalışmalarına devam edeceğiz.

Orman ve Su işleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,Muğla Valiliği Kaymakamlıklar,Belediyelerimiz,Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik Müdürlükleri ile başta Erozyon, Ormanlar, Biyolojik çeşitlilik, Tarım alanları, Meraların korunması, Orman yangınları ile mücadele, Deniz kirliliği konusunda iş birliği yapacağız. Yapılan doğru işleri destekleyerek yanlışları da tartışarak önce  sürdürülebilir yaşam  diyerek sözde değil özde sivil toplum gücümüzü kullanarak yasalarımızın bizlere verdiği haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.

Çevre kirliliğini önlemek için ise; Sanayileşmede çevreye zarar vermemek için gerekli tedbirlerin alınması. Maden, mermer ve taş ocaklarının turizm arıcılık tarım ve su kaynaklarına verdiği zararların belirlenmesi ve verilen izinlerin tekrar gözden geçirilmesi, canlı türlerinin ve nesillerinin sürdürebilirliğinin sağlanması, bilinçli tarım yapılması, erozyonla mücadele toprakların ve ormanların korunması, su kaynaklarının kirletilmemesi, geri dönüşümlü ürünlerin kullanılması ve insanlar buna teşvik edilmesi,tüketim maddelerinin geri dönüştürülebilecek şekilde kullanılması,yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması,yenilenemez enerji kaynaklarının kullanılmaması,eğitime önem verilmesi çocuklarımızın çevreye duyarlı yetiştirilmesi,Fethiye ve Muğla’da doğamızı koruyarak sürdürülebilir kalkınma yapılması ve bilinçli tüketim için çalışacağız.”

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.