“Çevre, tarım ve turizmi konuşan siyaset lazım”

7 Haziran’da yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili seçimleri öncesi partiler ve adaylar program ve vaadlerini ortaya koyarak çalışmalarına hız verirken, TEMA Vakfı Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli’den partiler, adaylar ve seçmene...

“Çevre, tarım ve turizmi konuşan siyaset lazım”

7 Haziran’da yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili seçimleri öncesi partiler ve adaylar program ve vaadlerini ortaya koyarak çalışmalarına hız verirken, TEMA Vakfı Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli’den partiler, adaylar ve seçmene anlamlı bir tavsiye geldi. Tirli, özellikle Muğla’da çevre, tarım alanları ve turizmin konuşulduğu bir siyasetin olması gerektiğini vurgulayarak, adaylara; “ Doğamızı ve çevremizi koruyan bir siyaset yapın” çağrı ve tavsiyesinde bulundu.

Partilerin 7 Haziran’da yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili seçimleri öncesi adaylarının kesinleşmesinin ardından partiler ve adaylar çalışmalarına hız verdi. Seçim çalışmalarına başlayan adaylar proje ve vaatlerini ortaya koyarken, TEMA Vakfı Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli’den partiler, adaylar ve seçmene yönelik çok anlamlı çağrı ve tavsiyeler geldi.

TEMA Vakfı Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli, seçmenlerden, destekleyecekleri siyasi partinin temel insan hakkı olan çevre hakkını nasıl koruyacağını sorgulamalarını istediklerini söyledi.

Okyay Tirli açıklamasında çevreye verilen ve verilecek olan zararların, siyasiler tarafından göz ardı edilmesinin, sürdürülebilir yaşam ve gelişme için kabul edilemez olduğunu belirtti.

Ekolojik dengeyi ve doğal yaşam alanlarını görmezden gelmenin geri dönülemez çevre tahribatlarına yol açtığına dikkat çeken Tirli; “Doğal varlıklarımızı, alınıp satılacak, kiralanacak kullanım malı değil, koruyarak kullanılması gereken değerler olarak kabul edip doğaya ve topluma karşı sorumlu projeler geliştirmeliyiz” dedi.

 Muğla’nın nefes damarları tıkanıyor

Milletvekili adaylarının tarım, turizm ve çevre politikaları bulunmadığına dikkat çekerek, Muğla’nın nefes damarlarının her geçen yıl daha da tıkandığını vurgulayan Tirli; “ Eğer isterlerse biz bu konuda kendilerini bilgilendirip yardımcı olabiliriz. Sadece ekonomi odaklı projeler uygulanıyor bunun çevre katliamlarına yol açtığını görmekteyiz.

Araç ruhsatı verir gibi maden taş ve mermer ocakları ruhsatı verilmektedir. Verimli tarım alanlarımız imara açılmakta kamu yararı ilkeleri uygulanmamaktadır. Kıyılarımız koylarımız yavaş yavaş sistemli bir şekilde halkın kullanımına kapanmaktadır.

Muğla’da ağaç sayısı artıyor. Ancak orman varlığımız azalıyor. ‘Keselim biraz daha fazlasını dikeriz’ anlayışı bir yanılgıdır. Muğla milletvekili adaylarının çevreye, tarım alanlarına ve turizme ne kadar önem verdiklerini kanıtlamalarını istiyoruz.”şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.