Çevre Ekibi çalışmalarına başladı

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Kaydem Plastik iş ortaklığında yürütülen geri kazanılabilir atıkların toplanması çalışmaları Büyükşehir yasasıyla Fethiye Belediyesi sınırları içerisine giren...

Çevre Ekibi çalışmalarına başladı

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Kaydem Plastik iş ortaklığında yürütülen geri kazanılabilir atıkların toplanması çalışmaları Büyükşehir yasasıyla Fethiye Belediyesi sınırları içerisine giren 6 beldede uygulanmaya başlandı. Fethiye Belediyesi çevresel faaliyetler konusunda yaptığı çalışmalarla Türkiye’nin en çevreci belediyesi ödülüne de layık görülmüştü.

Hanelerde ve işletmelerde çöplerden ayrı olarak biriktirilen pet, kağıt, karton, plastik, metal gibi Geri Kazanılabilir atıklar Ölüdeniz, Göcek, Çiftlik, Karaçulha, Çamköy ve Yeşilüzümlü beldelerinde toplanmaya başlanıldı.

Güneş enerjisi ve elektrik enerjisi ile çalışan 24 adet çevreci bisiklet ve 8 adet toplama aracı ile araç filosunu genişleten çevre ekibi özellikle turizm sezonu başlayan bölgelere ağırlık vermek üzere çalışmalarını hızlandıran Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, atıkların ayrıştırılmasıyla ilgili de özellikle işletmelere bire bir bilgilendirme yapacaklarını belirttiler.

Geri Kazanım çalışmalarının belde ve köylerde uygulanmasıyla ilgil bilgiler veren Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak, “5 sene boyunca yaptığımız çevresel çalışmalarda geri kazanım bilincini geliştirdik, yaygınlaştırdık ve disiplinli bir şekilde çalışmamız sonucunda hedeflerimize ulaştık. Bundan sonraki süreçte halkımıza duyurularımız ve çağrılarımız olacak. Bizim vatandaşlarımızdan ricam çevresel değerlerimize hep birlikte sahip çıkmak. Biz üzerimize düşeni tüm gayretimizle yapmaya çalışıyoruz. Yeni hizmet bölgelerinin Fethiye Belediyesi bünyesine dahil olması ile ekibimizi ve araç filomuzu güçlendirdik. Hazırlıklarımızı tamamladık. Vatandaşlarımızın da desteği ile yeni katılan bölgelerde de toplama ve ayırma çalışmalarının adım adım arttıracağız” dedi.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.