Çetiner, Or-Koop Genel Başkan Yardımcısı

Yüzölçümünün yüzde 68’i ormanlarla kaplı olan Muğla, ormancılık üretimi ile ülkemizde başta gelen bölgeler arasında yer alıyor. Ormanlardan elde edilen gelirler il ekonomisi içinde önemli yer tutuyor. Muğla’daki ...

Çetiner, Or-Koop Genel Başkan Yardımcısı

Yüzölçümünün yüzde 68’i ormanlarla kaplı olan Muğla, ormancılık üretimi ile ülkemizde başta gelen bölgeler arasında yer alıyor. Ormanlardan elde edilen gelirler il ekonomisi içinde önemli yer tutuyor. Muğla’daki  ormancılık üretiminde orman köylülerinin büyük katkısı bulunuyor. Orman Köylüleri işgücü ile ormancılık faaliyetlerine katılırken, çalışma şartları en ağır çalışma alanlarından biri olan orman işçiliği hizmetini gerçekleştiriyor, ormanların geliştirilmesine ve işletilmesine destek oluyor. Köylüler, bu çalışmalarını ortağı olduğu ormancılık kooperatifleri ile bir plan ve program içinde güç birliği içinde yaparak, Muğla’nın sosyo ekonomik hayatına zenginlik katıyor.

Kooperatifler ise Muğla’da kurulu olan Ormancılık Kooperatifleri Bölge Birliği çatısı altında güçbirliği içinde çalışıyorlar.  Ayrıca Muğla’daormancılık kooperatiflerinin üst örgütü olan Muğla Or-Koop Bölge Birliği Başkanı Ahmet Çetiner ile Ankara’da Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetimi içinde yer alarak Muğla’yı Ankara’da en üst derecede temsil ediyor.

Ahmet Çetiner Or-Koop Merkez Birliği Yönetimine yapılan son bir görev değişikliği ile Or-Koop Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Çetiner’in yeni görevi, Muğla’daki orman köylülerinin seslerinin Ankara’da daha iyi duyulması ve sorunlarının çözümünde yapıcı adımların daha güçlü atılabilmesi bakımından sevindirici bir gelişme olarak karşılandı.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.