Çerkezköy’den, yeni santral tepkisi

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine yapılması düşünülen termik santraline tepki gösteren heyet, Yatağan Termik Santrali’nin bulunduğu ilçeye gelerek bir takım ziyaretlerde bulundu.Çerkezköy’e yapılması planlanan termik enerji...

Çerkezköy’den, yeni santral tepkisi

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine yapılması düşünülen termik santraline tepki gösteren heyet, Yatağan Termik Santrali’nin bulunduğu ilçeye gelerek bir takım ziyaretlerde bulundu.

Çerkezköy’e yapılması planlanan termik enerji santraline karşı çıkan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, belediye başkan yardımcıları, belediye avukatı, 9 mahalle muhtarı ve gazeteciler, 1982 yılından beri faaliyette olan Yatağan Termik Santrali’nin etkilerini görmek öğrenmek için Yatağan’a geldiler.

Yatağan Belediyesi Muhtarlar Derneği gibi bazı kurumlara ziyaret eden heyet, Termik santralin çevresindeki yerleşim yerlerini de gezerek vatandaşlarla görüşüp heyet, daha sonra santrali uzaktan inceledi.

İncelemelerin ardından açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Akay, termik enerjili santral denilince akıllarına Yatağan Termik Santrali geldiğinden dolayı Yatağan’a geldiklerini söyledi.

Çerkezköy’de yapılması planlanan termik santral ile ilgili kendilerinin teknik açıdan bilgilendirildiğini fakat insani ve çevresel olarak santralin etkilerini faal bir santralin bulunduğu yere gitmeden öğrenemeyeceklerini belirterek, “Yatağan’ın konumu ve durumu itibariyle termik santralin Yatağan’a bir istihdam olanağı sağladı. Burada yaşayan insanların termik santralle beraber nüfusunun arttığını öğrendik. Bunlar olumlu taraflar” dedi.

Akay, termik enerji santrallerinin olumlu taraflarının yanı sıra ciddi anlamda olumsuz taraflarının da olduğunu vurgulayarak, “Kömürün çıkarılması sırasında çevredeki vatandaşlar kömürün tozundan şikâyetçi. Evlerinin kısa süre içerisinde kirlendiğini öğrendik. Kömürden elektrik üretildiği sırada ise külün taşınması ve depolanmasında sıkıntılar olduğunu gözlemledik. Bize söylenen, Çerkezköy’e son teknoloji bir santral yapılacağıydı fakat bunlar teknolojinin çözüm üretemediği şeyler” diye konuştu.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.