Çello sanatçısı Sönmez anıldı

Geçtiğimiz yıl 28 yaşında vefat eden Türkiye ve Avrupa’nın en ünlü çello sanatçılarından Benyamin Sönmez anısına, Fethiye’de Klasik Müzik Festivali düzenlendi.FETAV’ın önderliğinde Benyamin Sönmez anısına düzenlenen...

Çello sanatçısı Sönmez anıldı

Geçtiğimiz yıl 28 yaşında vefat eden Türkiye ve Avrupa’nın en ünlü çello sanatçılarından Benyamin Sönmez anısına, Fethiye’de Klasik Müzik Festivali düzenlendi.

FETAV’ın önderliğinde Benyamin Sönmez anısına düzenlenen klasik müzik çerçevesinde sevenleri mezarı başında dua edip anılarını anlattılar.

Fethiye Çatalarık Mezarlığı’nda bulunan Benyamin Sönmez’in mezar ziyaretine ünlü sinema sanatçısı Tarık Akın, balerin Acun Günay ile katılırken, ailesi ve yakın dostları da hazır bulundu.

Anne ve babası Ünal-Fatma Sönmez çiftinin yanı sıra merhum çello sanatçısının sevenleri olan Yüksel Erimtan, Kırgızistan Devlet Sanatçısı Gulmira Tokombaeva ile Yazar Şefik Kahraman Kaptanoğlu da mezar ziyaretinde bulunanlar arasındaydı. Gözyaşının sel olduğu ziyarette konuşan FETAV Müdürü Dilek Dinçer, “Genç çello sanatçısının adını yaşatmak, gelecek nesillere başarısını aktarmak için klasik müzik festivali başlattık” derken, yakınlar ve sevenleri de dünyanın en gözde müzisyenleri arasındaki Benyamin Sönmez’in unutulmayacağına inandıklarını söylediler.

“Sanatçının mezarı farklı olmalıdır”

Ünlü sinema oyuncusu Tarık Akan da mezar ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada; Benyamin Sönmez’i 2-3 defa gördüğünü, muhteşem bir insan ve büyük bir deha olduğunu kaydederek, Fethiye’ye Benyamin Sönmez için geldiğini söyledi.

Bu haber toplam 143 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.