Çeker’den “Sporu bırakmayın” uyarısı

Yaz aylarında sporun bırakılmasının zararlarını anlatan Muğla Gençlik Hizmetleri ve  Spor İl Müdürü Bekir Çeker “Yaz mevsiminin başlamasıyla beraber sporseverlerin spor aktivitelerine mevsimsel olarak düşünüp spora...

Çeker’den “Sporu bırakmayın” uyarısı

Yaz aylarında sporun bırakılmasının zararlarını anlatan Muğla Gençlik Hizmetleri ve  Spor İl Müdürü Bekir Çeker “Yaz mevsiminin başlamasıyla beraber sporseverlerin spor aktivitelerine mevsimsel olarak düşünüp spora ara vermeleri ve spor yapmamaları yapılan en büyük yanlışlardan biridir. Oysa yazın yapılan aktiviteler, vücuttaki yağ yakış hızını daha da artırır” dedi. Sıcaklığın yoğun olduğu saatlerin dışında özellikle sabah namazının hemen ardından yada akşamları spor için ideal saat olduğunu belirten Çeker, yazında ailece spor yapmaya devam etmeliyiz” dedi.

Kış aylarında vücutlarını egzersize alıştıran ve yaz aylarında bu egzersizleri ihmal edenlerin vücutlarına ceza verdiğini belirten Çeker, yaz dönemlerinde vücudun tembelliğe alıştırılmaması gerektiğini söyledi.

Yaz aylarında açık hava faaliyetleriyle ve iş başındayken yapılacak basit hareketlerin bile vücut için yararlı olduğuna vurgu yapan Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekri Çeker, şöyle konuştu: “Bu şekilde yapacağınız çalışmalar daha neşeli ve daha enerjik olmanızı sağlar.” Yaz döneminin başlamasıyla beraber vücudun ihmal edilmemesi gerektiğini dile getiren Yayla, “Yaz aylarında vücudunuzu daha çok sporla şımartın”

“Masa başı çalışanlar egzersiz yapmalı”

Çalışanları da uyaran Çeker, iş başında çalışırken bile yapılabilecek kolay egzersizlerin olduğunu söyledi. Yapılacak bu basit hareketlerin kas gruplarını çalıştırdığını ifade eden Çeker, uzun süre koltukta oturanların da maksimum yarım saatte bir ayağa kalkarak birkaç dakikayı ayakta geçirmelerinin çok faydalı olduğunu dile getirdi. Bu konuda Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak isteyen kurum ve kuruluşlara ücretsiz olarak Antrenör gönderebileceklerini belirtti.

“Çocuklarımızı unutmayalım”

20 den fazla branşta ücretsiz İl Spor Merkezlerinin 29 Haziran’da başlayacağını açıklayan belirten Çeker, “Spor yapmamak için hiçbir bahane kalmadı. Her yaştan vatandaşlarımızı spor yapmaya davet ediyoruz. Özellikle Yaz spor okulları çocuklarımızın sağlıklı faydalı bir yaz geçirmeleri için son derece önemli, yazın çocuklarımızı başıboşluğa tembelliğe teslim etmeyelim.”diye konuştu.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.