Çeker’den spor yapma çağrısı

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, spor yapmak için kış aylarında tüm tesislerin ücretsiz olarak halka açık olduğunu belirterek, “Sporun yaşı, zamanı mevsimi olmaz.” dedi.“Teknoloji çağında günden...

Çeker’den spor yapma çağrısı

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, spor yapmak için kış aylarında tüm tesislerin ücretsiz olarak halka açık olduğunu belirterek, “Sporun yaşı, zamanı mevsimi olmaz.” dedi.

“Teknoloji çağında günden güne ilerledikçe teknolojinin fırsatlarından istifade edelim derken -ister istemez sağlığımızdan, sosyal hayatımızdan ödün veriyoruz.” Diyen Çeker; “ Sigara, hareketsiz (sedanter) yaşam, obezite, spor yapmamak gibi bir sürü kötü alışkanlığımız ve davranışımız var. Buna bağlı olarak, Kalp krizleri, kanserler, gibi maalesef tedavisi de oldukça zor olan, yaşam konforunu oldukça bozan hastalıklar da bir hayli ön plana çıkıyor. Biz sigaraya alkole tüm zararlı alışkanlıklara karşı önemli bir duruş sergiliyoruz .İşte tüm bunlarla beraber "spor yapmak" Bu olmazsa olmaz bir koşul ve olduğu zaman da mükemmel derecede olumlu etkileri olan bir faktör. “diye konuştu.

Vatandaşların spor yapmaları için 10 altın neden bulunduğunu ifade eden Çeker, bu nedenleri ise şu şekilde sıraladı:

-Spor yapmak, sıkıntılarınızın azalmasına, eğlenme ve neşelenmenize, kısaca hayattan zevk almanıza yardımcı olur.

-Fiziksel zindeliğinizi geliştirerek, hayata daha yaratıcı olarak adapte olmanızı sağlar.

-Bol enerji verir. Günlük hayatınızda acil durumlarda ihtiyacınız olan enerjiyi sağlar ve sonradan ihtiyaç olabilecek daha fazla enerjinizi korumanıza yardımcı olur.

-Kilonuzu korumanıza veya kilo kaybetmenize yardımcı olur. Sadece diyet yaparak değil.

-Bir çok hastalığı engeller.

-Bir Çok hastalıkta tedavi edici, yaşam süresini arttırıcı etkisi vardır.

-Streslerden korunmaya ve kurtulmaya yardımcı olur.

-Yaşam kalitenizi arttırmanıza ve geliştirmenize yardımcı olur.

-Kültürel etki; Yeni insanlarla karşılaşmanıza ve yeni arkadaşlar edinmenize yardımcı olur.

-Uzun ve kaliteli yaşamanızı sağlar.

 Hedef: 50 bin sporcu

Öte yandan, yapımı devam eden spor tesislerinin tamamlanması ile birlikte Muğla’da çeşitli spor branşlarının çok daha rahat yapılabileceğini söyledi. Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, yapımı tamamlanmak üzere olan il genelindeki 20’den fazla spor yatırımının hizmete girmesi ile 2015 yılında değişik federasyonların faaliyetleri ile 50 binden fazla sporcu, antrenör ve idarecinin Muğla’ya geleceğini belirtti.

Bir yıl gibi kısa sürede il genelinde gerçekleştirdikleri spor yatırımları ile önemli bir yol kat ettiklerini belirten Çeker, özellikle il Merkezi menteşe’de yapılan Spor Salonu ve Yüzme Havuzu ile Türkiye Genelinde ki önemli faaliyetlerin ilimizde yapılacağını bildirdi. Tesislerin sona ermesi ile sportif faaliyetlerde yerel-ulusal ve uluslar arası anlamda çok büyük artış olması bekleniyor.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.