Cedit’in eğitim çalışmaları sürüyor

Geçtiğimiz yıl kurularak faaliyetlerine başlayan Cedit Köyü Kültür Dayanışma Derneği’nin vatandaşlara yönelik olarak başlattığı tarım ve hayvancılık doğrultusundaki eğitim çalışmaları aralıksız olarak sürüyor.Cedit...

Cedit’in eğitim çalışmaları sürüyor

Geçtiğimiz yıl kurularak faaliyetlerine başlayan Cedit Köyü Kültür Dayanışma Derneği’nin vatandaşlara yönelik olarak başlattığı tarım ve hayvancılık doğrultusundaki eğitim çalışmaları aralıksız olarak sürüyor.

Cedit Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği, Menteşe İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü,Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü  işbirliği ile  düzenlenen Meyve Ağacı Aşılama ve Budama eğitimi Ziraat Mühendisi Turgut Bozkurt tarafından verildi. 2 gün süren eğitimlerin ilk gününde teorik bilgiler verilirken ikinci gün ise uygulama yapıldı.

Dernek olarak mahalle halkının uğraşlarının ve geçim kaynaklarının başında gelen tarım ve havyacılık alanındaki bilinçlendirme çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğini belirten dernek başkanı Erdinç Bilgen; “ Bu çalışmalarımızda bizlere katkıda bulunan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yetkililerine ve personeli ile katılım gösteren Yeniköy (Cedit) teşekkür ederim. Tarım ve hayvancılıkta rekolte ve kalitenin artması için bu tür eğitim çalışmaları büyük önem taşıyor. Biz de dernek olarak bu düşünceden hareketle belirli dönemlerde vatandaşlarımızın bilinçli tarım ve hayvancılık yapması için bu tür çalışmalar düzenliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.