Cazibe Merkezi hizmete açıldı

Fethiye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Cazibe Merkezi’nin açılışı yoğun bir katılımın gerçekleştiği törenle gerçekleştirildi.Fethiye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan amatör balıkçıların teknelerini...

Cazibe Merkezi hizmete açıldı

Fethiye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Cazibe Merkezi’nin açılışı yoğun bir katılımın gerçekleştiği törenle gerçekleştirildi.

Fethiye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan amatör balıkçıların teknelerini bağlayabileceği, mühendislik harikası Fethiye’nin ‘Yeni Cazibe Merkezi’nin açılışı yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Açılışa Fethiyeli balıkçılar tekneleriyle bölgeye gelirken, Saatcı’da ‘reis’ adlı teknesiyle alkışlar eşliğinde cazibe merkezinin açılış törenine katıldı. Alkış tufanı eşliğinde kürsüye gelen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Birileri istediği kadar güneşi balçıkla sıvamaya çalışsınlar, birileri istediği kadar bizi bizden ayırmaya çalışsınlar, birileri istediği kadar deniz bitti diye veryansın etsinler, Bizim ne hayallerimiz biter ne de sizlere olan hizmet sevdamız” dedi.

Açılış töreninde konuşan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, katılımcılara ve tesislerin yapımında katkı ve emek veren herkese teşekkür etti

“Yakında cevabımız olacak”

Projeleri hazırlanan sadece Ankara’da imza aşamasında kalan projelerine değinen Saatcı, “2008’den beri her işimize engel olan bir zihniyet olmasaydı, şimdi Fethiye’ye doğru bakınca karayolların önünde kurvaziyer iskelemiz, belediyemizin önünde de 350 kapasiteli yat yanaşma yerimiz, altın gerdanlığımızın pırlantası gibi parlayacaktı. İlçemizi bu ekonomik ve prestij projelerden mahrum ederek zarara uğratanlara yakında bir cevabımız olacaktır. İnşallah, kısmetse önümüzdeki dönemde hemen karşımızdaki bu alanı park bahçe ve sosyal tesislerle düzenleyerek körfezimizin gerdanlığına son noktayı koyacağız…

“Ne hayallerimiz ne hizmetlerimiz biter”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı konuşmasına şu şekilde devam etti; “Bu coğrafyada yaşayanlar için gelecek yüzünü denize dönmekten geçer. Deniz hedeftir. Ufukların gözcüsü olmaktır, gelecektir, keşfetmektir, araştırmaktır. Gerçeklerden kopmadan kurulan hayaller insanın yaşamını canlı tutar. Hayalleri olanlar bir şeyleri değiştirebilmek için uğraşır, mücadele eder ve karşısına ne kadar engel çıkarsa çıksın yılmadan çalışmaya gayret gösterir. Bizlerin Fethiye için hayalleri hiçbir zaman bitmedi. İşte bu nedenle; Likya medeniyetinin ışıklar şehrinde, Anadolu'nun Türkmenlerine, ağaç efendisi tahtacılarına, konar göçer Yörüklerine yamaçlarında yurt vermiş bu şehirde, Kasvetli gönüllere umut ışığı olacak bir yolculuğa çıkan kahraman pilotun ismini emanet ettiği bu şehirde, Birileri istediği kadar güneşi balçıkla sıvamaya çalışsınlar, Birileri istediği kadar bizi bizden ayırmaya çalışsınlar, Birileri istediği kadar deniz bitti diye veryansın etsinler, Bizim ne hayallerimiz biter ne de sizlere olan hizmet sevdamız”

“Ne sizden ne Fethiye’den vazgeçerim”

Saatçı konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu yaptığımız çalışma ile ortaya çıkan bu eser ve devamında yapılacaklar güzel Fethiyemize ve onun mutlu insanlarına birer hediyemiz. Ben şimdi hayal ediyorum, balığa giden kardeşim yakaladığı kısmetlerini kayıklarından buradan çıkartacak. Liseli genç delikanlımız duygularını ilk aşkına burada açılacak. Evlatlarımız birlikte bir ömür sürmek için burada söz verecek.

Kırgın kalpler, bu güzel manzarada oturup hayatın yaşamaya değer olduğunu, küskünlüğe gerek olmadığını burada tekrar hatırlayacak. Biz burada sizin hayatlarınızda güzel ve hatırlanası bir yer edinmek istedik, bizlere hayatlarında yer veren sizlere selam olsun.

Duam odur ki; Yamacında yaşadığımız şu Mendos ve Babadağ şahit olsun; Kıyılarımızda uzanan şu deniz şahit olsun; Gökte uçan martı şahit olsun,  Tüm samimiyetiyle gözlerimin içine bakan sizler şahit olun ki; Ben ne sizden ne de Fethiye’den siz vazgeçseniz de vazgeçmem”

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.