Çay’daki kirlilik masaya yatırıldı

Mermer atıkları ve vatandaşların çay kenarına sık sık çöp dökmesi sonucu Yatağan Çayı’nda oluşan kirlilik yapılan bir toplantı ile masaya yatırıldı.Yatağan Çayı’ndaki kirliliğin giderilmesi ve vatandaşların çevre...

Çay’daki kirlilik masaya yatırıldı

Mermer atıkları ve vatandaşların çay kenarına sık sık çöp dökmesi sonucu Yatağan Çayı’nda oluşan kirlilik yapılan bir toplantı ile masaya yatırıldı.

Yatağan Çayı’ndaki kirliliğin giderilmesi ve vatandaşların çevre konusunda bilinçlenmelerinin sağlanması için yapılan toplantıya, Yatağan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Talat Tosunoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Veli Kanburoğlu, Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday, Belediye Yazı İşleri Müdürü Fikret Bodur, Belediye Fen İşleri Teknisyeni Hasan Öztürk ve Yatağan Belediyesi Su İşleri Müdürü Süleyman Ören katıtıldı.

Toplantıya katılanlar, toplantının amacının Yatağan Çayı’nı kirlilikten kurtarmak, vatandaşların ve sanayi tesislerinin çevreye karşı duyarlılığını sağlamak olduğunu belirttiler.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Talat Tosunoğlu; “Tüm halkımızın, temiz bir çevrede sağlıklı yaşama hakkı vardır. Buradan yola çıkarsak, Yatağan-Bayır arasındaki tüm fabrika ve tesislerin çaya atık bırakmamaları ve arıtmalarını çalıştırmaları konusunda, belediyeler fosseptik çukuru oluşturması ve arıtmalarını kurması konusunda uyarılacak. Yine zeytinyağı fabrikalarının arıtmaları denetlenecek. Ayrıca köylerde yaşayan vatandaşlar ve muhtarlıklar derelere çöp ve atık dökmemeleri konusunda uyarılacak. Kurum, kuruluş ve vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için işin ciddiyetini herkesin anlamasını istiyoruz çünkü cezalar çok yüksek. Bu konuda tüm ilgili kurumlarla iş birliği yapılacaktır” dedi.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.