Çay: Kesin ihraç anlamına gelmez

Fethiye’nin MHP’li Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın ilginç bayram ilanı Muğla ve ülkenin gündemine oturdu. MHP Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay, Saatcı’nın Disiplin Kurulu’na sevkedilmesinin kesin ihraç anlamına...

Çay: Kesin ihraç anlamına gelmez

Fethiye’nin MHP’li Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın ilginç bayram ilanı Muğla ve ülkenin gündemine oturdu. MHP Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay, Saatcı’nın Disiplin Kurulu’na sevkedilmesinin kesin ihraç anlamına gelmediğini söyledi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın Kürtçe ve Türkçe ifadelere yer verdiği Kurban Bayramı mesajı, MHP Genel Merkezi'nde tartışmalara neden oldu.

MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Fethiye'de Türkçe ve Kürtçe bayram mesajı yayınlayan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi'yi parti tüzüğüne ayrıkı olduğu gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk ettiklerini açıkladı.

MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, yaptığı yazılı açıklamada, "Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nin Kurban Bayramı dolayısıyla ilçe billboardlarına vermiş olduğu kutlama mesajında Türkçe dışında kullanmış olduğu dil, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun 81'inci maddesine ve parti tüzüğümüzün disiplin hükümlerine, ayrıca partimizin ilke ve prensiplerine aykırı olduğundan kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmiştir" dedi.

“Saatcı Pakete tepki gösterdi”

MHP Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay, konuyu hem genel merkez hem de Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yla görüştüğünü söyleyerek, “Kürtçe yazı yazılması partimizin genel politikasına ters düştüğü için böyle bir çalışma genel merkezimiz tarafından yapılmıştır. Biz hem genel merkezimizin yetkililerine hemde Belediye Başkanımıza durumu izah ettik. Ama Belediye Başkanımız Behçet Saatcı’nın disiplin kuruluna sevk edilmiş olması kesin ihraç anlamına gelmez. Belki de genel merkezimizin konuyu görüşeceği kurulda destek olacaktır. Sayın Belediye Başkanımızın yapmak istediği hükümetin açıkladığı demokratikleşme paketine tepki olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.