Canlı Müzik denetimleri başladı

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yaz sezonu gürültü ve canlı müzik izni denetimlerini başladı. Canlı müzik izni almayan işletmelere 10 bin 154 TL, belirlenen desibelin üzerinde canlı müzik yapan veya gece saat 24.00’den...

Canlı Müzik denetimleri başladı

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yaz sezonu gürültü ve canlı müzik izni denetimlerini başladı. Canlı müzik izni almayan işletmelere 10 bin 154 TL, belirlenen desibelin üzerinde canlı müzik yapan veya gece saat 24.00’den sonra canlı müzik yapan işletmelere de 20 bin 317 TL ceza uygulanacak.

Çevre ve Şehircilik Muğla İl Müdürü İlker Uğur, Türkiye’nin önemli bir turizm bölgesi olan Muğla’da canlı müzik yapan işletmelerin belirlenen şartları uymaları gerektiğini ifade etti. Uğur, “İlimizde turizm sezonun açılmasıyla birlikte eğlence mekanları da faaliyete başlamış olup, vatandaşlarımızın gürültü şikayetleri Bimer, dilekçe, e-posta yoluyla İl Müdürlüğümüze ulaşmaktadır. İl Müdürlüğümüz Çevre Kanunu gereği söz konusu şikayetleri yerinde yapılan ölçümlerle değerlendirmektedir. Rutin denetimlerimiz haricinde denetimlerimiz turizm sezonun açılması sebebi ile gece denetimlerimiz 19:00-05:00 saatleri arasında İlimizin tüm İlçelerinde yapılmaktadır” dedi.

Canlı Müzik izni şart

İl Müdürü Uğur, canlı müzik yapacak işletmelerin mutlaka izin alması gerektiğini ifade ederek, “Canlı müzik yayını yapılabilmesi için “Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği” ile “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik” gereği belediyeden veya il özel idaresinden “Canlı Müzik İzni” alınması şarttır. Çevre Kanuna göre bu belgeyi almayan işletmelere 10 bin 154 TL idari yaptırım uygulanmaktadır” dedi.

Belediyelere yetki verildi

Denetimlerin ve şikayetlerin zamanında değerlendirilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 9 Belediye Başkanlığına yetki devri yapıldığını belirten Uğur, “Ölüdeniz Belediye Başkanlığı, Fethiye Belediye Başkanlığı, Ortaca Belediye Başkanlığı, Marmaris Belediye Başkanlığı, Armutalan Belediye Başkanlığı, Muğla Belediye Başkanlığı, Bodrum Belediye Başkanlığı, Bitez Belediye Başkanlığı Yalıkavak Belediye Başkanlıklarına yetki devri yapılmıştır. Ancak yetki devri yapılan Belediyelerde de İl Müdürlüğümüz denetim yetkisine sahiptir” dedi.

Aşırı gürültüye ceza

Yönetmeliğin çok hassas kullanım alanlarındaki açık ve yarı açık eğlence yerlerinde canlı müzik yayını yapılması yasak olduğunu belirten Muğla Çevre ve Şehircilik İl müdürü İlker Uğur, “Bu alanlarda, açık ve yarı açık eğlence yerlerinin kurulmasına izin verilmez. Bu alanlardaki mevcut açık ve yarı açık eğlence yerleri mekanlarını kapalı hale getirmek zorundadırlar. Açık ve yarı açık eğlence yerlerinde, 24.00-07.00 saatleri arasında canlı müzik yayını yapılması yasaktır. Eğlence mekanların yönetmelikte belirtilen gürültü seviyelerinin üzerinde faaliyet yaptıklarında mevzuatımızca idari yaptırım uygulanmaktadır. Bu rakam 2013 yılı için 20 bin 317 TL olarak belirlenmiştir. Çevre Kanunda belirtilen idarî para cezaları, bu cezaların verilmesini gerektiren fiillerin işlenmesinden itibaren üç yıl içinde birinci tekrarında bir kat, ikinci ve müteakip tekrarında iki kat artırılarak verilir, 3. tekrarından sonra işletmelere kapatma cezası uygulanmaktadır.”dedi.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.