Cankurtaranları Ula Esnaf Odası yetiştirecek

Ula Esnaf Odası Bodrum Cankurtaran Merkezi ile yaptığı protokol ile Muğla bölgesinde tüm cankurtaran kurslarını düzenleme hakkını aldı.Turizm yörelerinde en büyük eksikliklerden birisi olarak kabul edilen deneyimli ve sertifikalı...

Cankurtaranları Ula Esnaf Odası yetiştirecek

Ula Esnaf Odası Bodrum Cankurtaran Merkezi ile yaptığı protokol ile Muğla bölgesinde tüm cankurtaran kurslarını düzenleme hakkını aldı.

Turizm yörelerinde en büyük eksikliklerden birisi olarak kabul edilen deneyimli ve sertifikalı cankurtaran sorunu yeni açılacak kurslar ile çözüm buluyor. Ula Esnaf Odası ile Türkiye Sualtı Federasyonu’na Bağlı Bodrum Cankurtaran Merkezi arasında düzenlenen protokol ile cankurtaran kurslarının tamamı Ula Esnaf Odası tarafından verilecek.

İlki Ula Akyaka mahallesinde düzenlenen kursa 12 kişi katıldı. 4 gün süren Cankurtaran Kursu sonunda kursiyerler, teorik, uygulamalı ve yazılı sınavları tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Kurslar Türkiye Sualtı Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi TSSF/ILS Altın Cankurtaran Eğitmeni Bedri Sincan tarafından verildi.

Ula Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kemal Özçelik ve TSSF/ILS Altın Cankurtaran Eğitmeni Bedri Sincan, yasal düzenleme getirilmesi sonucu havuz, plaj, azmak, su sporları, sitelerde bulunan havuzlar ve göl kenarlarında bulunan tesislerde ilkyardım ve cankurtaran bulundurması zorunluluğu getirildiğini ve denetimlerin yapılacağını açıkladılar.

Ula Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kemal Özçelik ve Türkiye Sualtı Federasyonu’na Bağlı Bodrum Cankurtaran Merkezi İşbirliği içinde yıl içerisinde bu tür kursların devam edeceğini söylerken, “Türkiye Sualtı Federasyonu’na bağlı Bodrum Cankurtaran Merkezi ile yaptığımız protokol çerçevesinde Muğla genelindeki tüm cankurtaran kursları odamız tarafından düzenlenecek. Müracaatların 12 kişiyi bulması halinde kurslar önümüzdeki süreçte tekrar düzenlenecek. Başvuruların bizzat Ula Esnaf ve Sanatkârlar Odasına yapılması gerekiyor. Muğla bölgesinin her yerinden kursiyerler bu kurslara katılabiliyor” dedi.

Bu haber toplam 157 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.