Caniler bebeği çöpe atmışlar

Dalaman ilçesinde bir hurdacı tarafından çöp konteynerinde bir günlük bebek bulundu. Tüm bakımları yapılan minik bebek Çocuk Esirgeme Kurumu’na teslim edildi.Muğla'nın Dalaman ilçesinde gece saatlerinde doğduğu öğrenilen...

Caniler bebeği çöpe atmışlar

Dalaman ilçesinde bir hurdacı tarafından çöp konteynerinde bir günlük bebek bulundu. Tüm bakımları yapılan minik bebek Çocuk Esirgeme Kurumu’na teslim edildi.

Muğla'nın Dalaman ilçesinde gece saatlerinde doğduğu öğrenilen bir erkek bebek, çöp tenekesinde ölüme terk edilmiş halde bulundu.

İlçede hurdacılık yapan bir kişi, Dalaman ilçesi Bezkese Mahallesi Dr. Muhammet Koyuncu Caddesi'nde bulunan çöp tenekesini karıştırdığı sırada eteğe sarılmış vaziyette bir bebek buldu. Hurdacının çevredekilere haber vermesi üzerine olay yerine polis ekipleri gelirken, aynı mahallede oturan Dalaman Devlet Hastanesi'nde görevli Ömer Turgut, donmak üzere olan bebeği çöp tenekesinden çıkararak sağlık ekipleriyle birlikte Dalaman Devlet Hastanesi'ne getirdi. Solunum problemi çeken bebek, nöbetçi hekim Dr. Alper Murat İpor'un müdahalesinin ardından kuvözde müşahede altına alındı.

Ömer Turgut, eşinin haber vermesi üzerine olay yerine gittiğini belirterek, "Sabah hastaneye geldiğimde eşim aradı ve çöp tenekesinde bebek bulunduğunu söyledi. Ekiple birlikte çöp tenekesine gidip bebeği çıkardım. Hastaneye getirip tedavi ettik. 3 kilogram ve şu an sağlığı son derece iyi" dedi.

Bebeğin ilk muayenesini yapan Dr. Alper Murat İpor ise, "Tamamen moral bozukluğuna neden olan bir olay. Geldiğinde solunum sıkıntısı vardı. Doğumhaneye yerleştirdik, tedavisini yaptık. Anne karnından kalan ağzındaki pisliği temizledik" dedi.

Olayın çok trajik olduğunu belirten Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek ise, "Ne yazık ki küçük bebek çöp tenekesine bırakılmış. Sabah saatlerinde hurdacı bulmuş, akabinde ekipler hemen olay yerine gitti. Şu an küçük bebek hastanede tedavi altında. Ben Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yetkilileri ile görüştüm. Tedavisinin ardından bebeği teslim edeceğiz. Bebeği terk eden kişi ya da kişilerin bulunması için de emniyet güçlerimiz geniş çaplı bir soruşturma başlattı" dedi.

Bu arada küçük bebek için hastane personeli adeta seferber oldu. Hastanedeki hemşireler, bebeğe Ömer Turgut ile ilk müdahalesini yapan Dr. Alper Murat İpor'un isimleri olan Ömer Alper ismini verdi.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.