Çandır, Organik Köy oluyor

Köyceğiz’in Çandır Köyünün gerek turizm potansiyeli, gerekse organik tarım yapılmasına elverişli kendine özgü kapalı bir havzaya sahip olması nedeniyle Organik Köy olarak ilan edilmesi hedefleniyor.Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık...

Çandır, Organik Köy oluyor

Köyceğiz’in Çandır Köyünün gerek turizm potansiyeli, gerekse organik tarım yapılmasına elverişli kendine özgü kapalı bir havzaya sahip olması nedeniyle Organik Köy olarak ilan edilmesi hedefleniyor.

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Şube Müdürü Gökhan Karaca, Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Aydın, Ortaca İlçe Müdürü Okan Bilgiç üreticiler ile bir araya geldi. İl Müdürü Ekici, Çandır köyünde organik tarıma geçilmesi durumunda sertifikalandırma bedellerinin Bakanlık tarafından karşılanabileceğini açıkladı. İl Müdürü Nazif Ekici, “Yapılacak bir çalışma ile bütün köy halkının tek çatı altından toplanarak, köyde üretilen bütün ürünleri organik ürün olarak piyasaya sunmak önemli bir avantaj sağlayacaktır. Çandır köyümüz coğrafi yapısı bakımından organik tarıma çok müsait” dedi.

Köyceğiz Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Çandır köyünde organik tarıma geçiş çalışmasının 2012 yılında başlatıldığı, bu çalışmaların devam ettiği açıklandı.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.